خواص کلم بروکلی وتاثیر آن بر روی سلامتی انسان وتقویت سیستم ایمننی بدن

 خواص کلم بروکلی وتاثیر آن بر روی سلامتی انسان وتقویت سیستم ایمننی بدن

برای آشنایی با خواص کلم بروکلی لازم است بدانید که سبزیجات دارای مزایای گسترده برای سلامتی هستند هنگامی که شما کلم بروکلی می خورید شما در حال گرفتن ده ها و شاید صدها از فواید فوق العاده مواد مغذی هستید که از سلامت بدن به طور گسترده ای پشتیبانی می کند. فواید کلم بروکلی بسیار گسترده می باشد و نه تنها از گروه سبزیجات دارای مواد مغذی ضروری است بلکه دارای خواص درمانی نیز می باشد. این ماده غذایی حاوی مواد مغذی که برای حفظ سلامت بدن انسان مهم است می باشد.

مشخصات کلم بروکلی

بروکلی از خانواده کلم‌ها می‌باشد و از سبزیهایی است که بهترین فصل آن پاییز و زمستان می‌باشد و منبع خوب ویتامین c و فیبر است. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده شده به رنگ بنفش یا سبز تیره است. سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روئیده شده است و زمانی که سر اصلی برداشته و قطع شود، سرهای جانبی شروع به رشد کرده و نمایان می‌شوند. قسمت سر بروکل سرشاز از مواد غذایی و خواص درمانی است. کلم بروکلی خام را می توان ۳ روز یا بیشتر در یخچال نگهداری کرد. به طور کلی سبزیجاتی همچون انواع کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گل کلم و کلم قمری که شکل ظاهری گل آنها همانند چلیپا (صلیب) است، سبزیجات چلیپایی گفته شده، این سبزی‌ها دارای ترکیبات ضد سرطان بسیار قوی هستند.

نتایج مطالعات نشان داده، مصرف مستمر گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل از احتمال ابتلا به سرطان پروستات می‌کاهد و خطر مرگ و میر و عود سرطان سینه را ۲۲ تا ۶۲ درصد کاهش می‌دهد که میزان این خاصیت به مقدار و نوع مصرف کلم بستگی دارد. همچنین در میان سبزی‌های موجود در جهان کلم بروکلی یکی از غنی‌ترین منابع آهن به شمار می‌آید و در مجموع به دلیل داشتن خاصیت ضد سرطان، مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در ادامه این مطلب با فواید، مضرات و خواص کلم بروکلی خام بیشتر آشنا شوید.

ارزش غذایی و خواص کلم بروکلی خام

کلم بروکلی دارای انواع ویتامین‌ها (ویتامین C، ویتامین A) و مواد معدنی مفید (اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر) است. برخی خواص این سبزی عبارتند از:

از خواص کلم بروکلی خام، تقویت استخوان‌ها و حفظ سلامت دندانها است و از پوکی استخون پیشگیری می‌کند.

کنترل فشار خون، پیشگیری از بروز سرطان کولون، آب مروارید و بیماری‌های قلبی از دیگر خواص کلم بروکلی خام بوده، دلیل آن وجود بتاکاروتن و ویتامین C موجود در این گیاه بوده که از مهمترین آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌روند.

بروکلی با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین C، به جذب آهن در بدن کمک شایانی می‌کند و از سرماخوردگی پیشگیری می‌کند. در واقع، فقط یک وعده ۱۰۰ گرم کلم بروکلی بیش از ۱۵۰٪ نیاز روزانه شما را به ویتامین C فراهم می کند که در دوزهای بالا به طور بالقوه می تواند به کوتاه شدن طول مدت سرماخوردگی کمک کند

تامین کلسیم برای افرادی که به شیر حساسیت دارند از دیگر خواص کلم بروکلی است.

میزان کالری کلم بروکلی بسیار کم بوده، ضمن اینکه از مقدار بالای فیبر برخوردار است، بنابراین به لاغری و کاهش وزن کمک شایانی خواهد کرد.

کلم بروکلی می‌تواند پوست را از آسیبهای اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت نماید. سولفوران موجود در کلم بروکلی، یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می‌نماید.

مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K موجود در کلم بروکلی، باعث پیشگیری از انواع سرطانها از جمله سرطان معده و روده می‌شود.

از مهمترین خواص کلم بروکلی خام، کنترل دیابت است، افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده‌های غذایی خود قرار دهند. همچنین استفاده از کلم بروکلی، آسیب رگ‌های خون‌رسان قلب را که بر اثر دیابت ایجاد شده است، ترمیم می‌کند.

کلم بروکلی، نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

درمان کم خونی یکی دیگر از خواص کلم بروکلی خام بوده، همچنین مصرف آن برای پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.
کلم بروکلی سرشار از ویتامین A، آهن، ویتامین K، ویتامین B کمپلکس، روی، فسفر و مواد مغذی فیتو می باشد.
مطالعات نشان داده اند که کلم بروکلی به طور بالقوه می تواند به جلوگیری از استئوآرتریت، محافظت از پوست شما در برابر اثرات نور UV، کاهش آسیب های قلبی دیابت و کاهش خطر سرطان مثانه کمک کند.
در طول سال های اخیر، محققان در سراسر جهان طیف گسترده ای از خواص درمانی مرتبط با کلم بروکلی را شناسایی کرده اند بنابراین، جدای از اینکه یک منبع تغذیه است کلم بروکلی فواید سلامتی دیگری را نیز فراهم می کند.

فواید کلم بروکلی در سلامتی

جلوگیری از آرتروز – مطالعه ای در بریتانیا نشان داد که کلم بروکلی حاوی ترکیبی به نام سولفوفان که ممکن است در مبارزه با استئوآرتریت کمک کند سولفورافن می تواند آنزیم از بین برنده غضروف را با ( متوقف کردن مولکول عامل التهاب ) مسدود کند.

معکوس کردن آسیب قلبی ناشی از دیابت – خوردن کلم بروکلی سبب تولید آنزیمی که به حفاظت اژ عروق خونی قلب کمک می کند و سبب کاهش مولکول آسیب رساننده می شود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان – به گفته کارشناسان موسسه سرطان راسول پارک در بوفالوی آمریکا، فقط خوردن سه بار کلم بروکلی در هر ماه، به طور بالقوه می تواند احتمال ابتلا به سرطان مثانه را حدود ۴۰ درصد کاهش دهد.
خوردن کلم بروکلی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد فقط آن را زیاد طبخ نکنید.
یک آنزیم در کلم بروکلی به نام میروسیناز وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد این آنزیم سبب تغییر مواد شیمیایی مبتنی بر گوگرد در کلم بروکلی به نام ( گلوکوزینولات ) در داخل ایزوتیونات که دارای خواص ضد سرطان است می شود
با این حال، با توجه به نظر محققان در دانشگاه ایلینویز، اگر کلم بروکلی زیاد پخته شود اثرات مفید این آنزیم تضعیف می شود لذا برای به دست آوردن حداکثر سود، می توانید کلم بروکلی را خام بخورید.

گردآوری وتنطیم :سایت روزاندیش

برگرفته ار نوشته دکتر فتحی

 

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *