گیاه زنبق و خواص آن در طب اسلامی

 گیاه زنبق و خواص آن در طب اسلامی

گیاه زنبق در کتب سنتی با نام های زنبق و سوسن آزاد و سوسن ابیض و بیخ بنفشه و آسمان جونی و ایرسا  نام برده شده است، زنبق ها دارای گونه های بسیار متنوع و متعددی است و تاکنون بیش از ۳۰۰ گونه ی آن در مناطق معتدل نیم کره ی شمالی دنیا بررسی و شناخته شده است.

گیاه شناسان ۲۰ گونه زنبق وحشی خود رو را در ایران شناسایی کرده اند، زنبق ها دارای ساقه ی زیر زمینی متورم یا پیاز هستند که اقسامی از آن از نظر خواص درمانی مورد توجه بوده و در طب سنتی و هم چنین صنعت عطر سازی موارد استعمال وسیعی دارند.

خواص ریشه گیاه زنبق ( ایرسا )

تصفیه کننده خون و صفرابر
بازکننده عروق و بهبود دهنده گردش خون
تقویت کننده اعصاب و مسکن سردرد
ضد التهاب اندام های تنفسی و دم کننده اخلاط
ضد استسقاء و مفید برای بیماری های مثانه و ناراحتی های کبد
ضد سیاه سرفه و مؤثر برای نفس تنگی
ضد یرقان و برطرف کننده صداهای مبهم در گوش

خواص عرق زنبق :

طبع زنبق نسبتا گرم و خشک است. عرق زنبق برای درمان گرفتگی رگ ها و تصفیه خون و تنظیم فشار خون و درمان التهاب پروستات و میگرن و درمان تنگی نفس و تسکین آسم و ناراحتی های ریوی و التهابات پوستی و درمان برونشیت و لارنژیت و درمان همورئید (درمان بواسیر) و درمان واریس و تنظیم ضربان قلب و کلیه و تصفیه ی کبد و آلرژی و حساسیت و کهیر و درمان کیست و فیبروم رحمی و ترشحات زنانه و دفع سنگ کلیه و صفرا مفید می باشد.

میزان مصرف آن بسته به نوع بیماری از سه فنجان تا سه لیوان متغییر می باشد.

خواص چای زنبق

برای تهیه چای زنبق، یک قاشق مرباخوری ریشه خشک آن را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و روزی ۳ بار مصرف کنید.

  • چای زنبق با تحریک کبد در درمان هپاتیت و یرقان مفید است.
  • با عوارض پوستی مانند آکنه مبارزه می کند.
  • سو هاضمه را برطرف می کند.
  • به درمان بیماری روماتیسم کمک می کند.
  • در کاهش وزن موثر است.

منبع: عطارک

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *