خواص چای ماسالا و عوارض جانبی آن

ارزش غذایی و خواص تغذیه ای چای ماسالا:
خواص چای ماسالا:
۱. جلوگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی:
۲. خواص ضد التهابی چای ماسالا:
۳. تقویت کننده و انرژی زا:
۴. تقویت سیستم ایمنی بدن:
۵. کمک به هضم:
۶. حاوی خواص آنتی اکسیدانی :
۷. کنترل فشار خون:
۸.پیشگیری از سرطان :
۹. بهبود متابولیسم بدن:
مهمتر از همه نشان می دهد که از غذا به خوبی هضم شده است و این برای عملکرد بدن بسیار مهم است کل پروسه هضم با مصرف چای ماسالا به صورت روزانه بهبود می یابد و این مطمئنا سوخت و ساز بدن در یک مدت زمان کوتاه را افزایش می دهد.
۱۰.پیشگیری از نفخ شکم:
به دلیل رژیم غذایی ضعیف مواد غذایی که همیشه میخوریم به راحتی قابل هضم نیستند. ترکیبات چای ماسالا به روند هضم کمک خواهند کرد.
این نوشیدنی که خواص کامل آن را در بخش سلامت نمناک می خوانید با افزایش حجم از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می کند که این موجب کاهش نفخ می شود به عبارت دیگر مصرف دو فنجان چای ماسالا هر روز می تواند به کاهش چند کیلوگرم وزن کمک کند.
بنابراین برای کم کردن وزن توصیه می شود.
۱۱. کاهش گرفتگی های قاعدگی:
یکی از مزیت های کمتر شناخته شده چای ماسالا این است که یکی از راه های طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی ناشی از دوران قاعدگی است. اکثر زنان در طی دوران قاعدگی از گرفتگی شدید رنج می برند.
عناصر موجود در چای ماسالا اثرات آرامبخش روی اعصاب و عضلات دارند. خواص ضد التهابی ادویه های مختلف موجود در این چای به کاهش درد کمک میکنند.
۱۲.پیشگیری از دیابت:
یکی از شایع ترین بیماری های امروزه در دنیا دیابت است. عاقلانه است که با روش های پیشگیرانه از آن جلوگیری کنیم.
مواد تشکیل دهنده چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند، حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می کند.
۱۳. کمک به کاهش وزن:
چای ماسالا به طور کلی با شیر گاو یا شیر سویا آماده می شود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین مواد غذایی شناخته شده ای است که به کاهش گرسنگی کمک می کند و احساسات پر بودن را تحریک میکند. بنابراین چای ماسالا احتمالا در کاهش گرسنگی و پیشگیری از خوردن زیاد در روز بعد موثر خواهد بود.
عوارض جانبی چای ماسالا:
در حالیکه چای ماسالا حاوی مقدار زیادی مزایا می باشد، اما مانند همه مواد غذایی دیگر باید آن را در حد تعادل مصرف کنیم. با چای سیاه که به عنوان پایه در نظر گرفته می شود و دارای کافئین است ممکن است مصرف مقدار زیاد آن تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و ممکن است منجر به حالت تهوع و بی حسی در بدن شود.
از آنجا که بسیاری از ادویه جات موجود در چای ماسالا متفاوت است، بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند. هنگامی که مواد تشکیل دهنده آن بیش از حد مصرف شود باعث عدم تعادل هورمونی در بدن می شود.
طرز تهیه چای ماسالا:
تهیه چای ماسالا بسیار آسان است ،می توانید پودر آن را در بیشتر فروشگاههای بزرگ پیدا بکنید، یا همیشه می توانید مواد اولیه آن را در منزل داشته باشید.
مواد لازم:
- ۲۰ دانه فلفل سیاه
- ۵ عدد میخک
- ۵ هل سبز
- یک عدد دارچین
- پنج فنجان آب
- ۵ قاشق غذاخوری چای سیاه
- ۱۰ سانتی متر از ریشه زنجبیل تازه
طرز تهیه:
فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین را در حرارت بسیار کم به مدت ۲ دقیقه روی گاز قرار دهید و سپس از آن خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
سپس آنها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب و زنجبیل ترکیب کنید.
در آن را بگذارید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند.
از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا باعث می شود که ادویه ها تلخ شوند.
چای سیاه را نیز از حرارت بردارید و سپس آن را میل کنید.
نکات مهم :
در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در مورد این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز دارد در دست نیست اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، اکثر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می کنند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.
فقط باید توجه داشته باشید که این چای حاوی کافئین است که برای برخی افراد می تواند مضر یا حساس باشد. انتظار می رود که هر فنجان چای ماسالا حدود ۲۵ میلی گرم کافئین داشته باشد که این نصف دوز کافئین توصیه شده در طول روز است.
با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشار خون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب کنند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند.
افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.
منبع: نمناک