آب برنج و خواص آن برای سلامتی و زیبایی

 آب برنج و خواص آن برای سلامتی و زیبایی

 آب حاصل از جوشانده شدن برنج یک نوشیدنی طبیعی و گیاهی است که به سادگی می‌توانید در منزل تهیه و مصرف کنید. البته امروزه در برخی مغازه‌های مخصوص مواد غذایی ارگانیک، آب برنج آماده فروخته می‌شود؛ اما خودتان می‌توانید در منزل آن را تهیه کنید. اگرچه با خیس کردن چندساعته برنج می‌توان آب برنج تهیه کرد؛ اما بهترین روش این است که آن را با جوشاندن تهیه کنید. ژاپنی‌ها از برنج به روش‌های مختلف از آن برای مراقبت از پوست و موی خود استفاده می‌کنند.در  ادامه این مطلب بیشتر با خواص آب برنج آشنا می‌شوید. لطفاً با ما همراه باشید.

خواص و فواید آب یا لعاب برنج

متخصصان انجمن تغذیه اسپانیا تأکید کرده‌اند برنج یک ماده غذایی سرشار از نشاسته است که میزان پروتئین پایینی دارد (۷ درصد) اما در عین حال حاوی میزان قابل توجهی نیاسین یا همان ویتامین B3 و ویتامین B6 است. در نتیجه نوشیدنی حاصل از برنج می‌تواند یک گزینه سالم و سرشار از ویتامین باشد. بنابراین می‌توانید با مصرف آب یا شیر برنج مواد مغذی ذکر شده را جذب کرده و سلامتی عمومی بدنتان را ارتقا دهید. از طرف دیگر، توجه داشته باشید که با زدن این ماده معجزه‌گر به پوستتان باعث تمیزی، نرمی و رطوبت بخشی هر چه بیشتر آن شده و ظاهرش را بهبود خواهید بخشید.

برخلاف باورهای قدیمی، این نوشیدنی مفید نباید حاصل خیس کردن برنج باشد بلکه شما می‌توانید با جوشاندن و پختن برنج با آب به یک نوشیدنی بسیار مفید دست پیدا کنید. برخی افراد از نوشیدنی برنج برای رفع مشکلات جزئی مانند اسهال استفاده می‌کنند؛ اما برخی دیگر این نوشیدنی را به طور مرتب مصرف می‌کنند تا مواد مغذی بیشتری به بدنشان برسانند. واقعیت این است که مصرف منظم این نوشیدنی در چهارچوب یک تغذیه و سبک زندگی سالم فواید زیادی برای سلامتی‌تان دارد.

منبع انرژی خوب

آغاز یک روز با نوشیدن یک لیوان آب برنج یکی از بهترین روش‌ها برای بهره‌مند شدن از خواص آن است تا روزی پرانرژی و باطراوتی را شروع کنید. این نوشیدنی سرشار از کربوهیدرات است. یعنی اینکه به بدن انرژی مورد نیازش را می‌رساند. توصیه می‌شود بخصوص مواقعی که از نظر جسمی و روحی احساس خستگی می‌کنید این نوشیدنی را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.

 سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

برنج در روند پخته شدن میزان زیادی از ویتامین‌ها و مواد مغذی خود را به آب می‌دهد. بنابراین آبی که برنج در آن می‌جوشد سرشار از ویتامین‌های گروه B، اسیدفولیک و برخی مواد معدنی ضروری است. به همین دلیل توصیه می‌شود که با برنج سفید این نوشیدنی را تهیه کنید. چون این نوع برنج در روند پخت بیشترین میزان مواد مغذی را آزاد می‌کند. این نوشیدنی برای ورزشکاران بسیار مفید است. در واقع نوشیدنی برنج یک جایگزین سالم و ساده برای دریافت دوباره مواد مغذی است که بدن در حین ورزش کردن از دست می‌دهد.

پیشگیری از بروز یبوست

میزان بالای فیبر و آب موجود در این نوشیدنی برای نرم شدن حرکات روده مؤثر بوده و به تسریع روند دفع کمک زیادی می‌کند. بنابراین اگر از یبوست رنج می‌برید برای پیشگیری از این نوشیدنی استفاده کنید. مهم‌تر اینکه نشاسته موجود در این نوشیدنی برای رشد و بهبود وضعیت فلور روده بسیار مفید است.

پیشگیری از دهیدراته شدن بدن

دهیدراته شدن بدن به این معنی است که بدن آب خود را از دست بدهد که بسیار خطرناک و هشداردهنده است. این وضعیت می‌تواند عملکرد دستگاه‌های مهم و حیاتی بدن را به خطر بیندازد. برخی از بیماری‌ها، تعریق زیاد و عوامل دیگر زمینه را برای بروز دهیدراته شدن بدن مهیا می‌کنند. از آنجایی که آب برنج سرشار از مواد معدنی ضروری است می‌تواند یک انتخاب مناسب برای تأمین آب بدن در شرایط دهیدراته شدن باشد.

برای مقابله با تب

در اکثر فرهنگ‌های آسیایی در حین تب از آب برنج برای مقابله با از دست رفتن آب بدن استفاده می‌شود. مصرف این نوشیدنی باعث می‌شود بدن مواد مغذی مورد نیاز را جذب کند و روند بهبودی بیمار و قطع تب سرعت بگیرد.

 برای مقابله با اسهال

یکی از موارد معروف و پرکاربرد نوشیدنی برنج برای مقابله با اسهال است. می‌توان از این نوشیدنی برای برطرف کردن اسهال بزرگسالان و کودکان استفاده کرد. چون می‌تواند با درد، کرامپ ها یا دل‌پیچه ناشی از اسهال و علائم دیگر مقابله کند. آب برنج سرشار از نشاسته است و به همین دلیل هم از مخاط روده که بر اثر اسهال آسیب می‌بینند محافظت می‌کند.

برای محافظت از پوست در برابر اشعه‌های مضر آفتاب

آب برنج به دلیل دارا بودن ترکیبی به نام «اوریزانول» برای محافظت از پوست در برابر اثرات منفی اشعه‌ی ماورای بنفش خورشید مؤثر است. این نوشیدنی همچنین سرشار از عنصری به نام «ایوزیتول» است که باعث ساخت سلول‌هایی می‌شود که بروز علائم پیری را به تأخیر می‌اندازند.

روش تهیه :

مواد لازم:

برنج سفید نصف لیوان معادل ۱۰۰ گرم

آب یک لیتر

روش تهیه:

آب را بجوشانید و سپس برنج را به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج‌ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و با حرارت ملایم پخته شوند. سپس آن را آبکش کنید و آب به دست آمده را در یک شیشه تمیز بریزید.

بهتر است که ابتدا به صورت ناشتا یک استکان از این نوشیدنی میل کنید و اگر تمایل داشته باشید در طول روز هر زمان که مایل بودید نیز از آن بنوشید. برای استفاده موضعی از آب برنج برای هدف زیبایی پوست کافیست که آن را در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود و سپس با یک گلوله پنبه به پوست بزنید.

منبع: تبیان

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *