خواص درمانی میوه چیکو

 خواص درمانی میوه چیکو

میوه چیکو میوه ای گرمسیری با پوستی قهوه ای رنگ  طعم و مزه شیرین است که دارای خواص درمانی برای برخی بیماریها و همچنین ترمیم دندانهاست.چیکو یک درخت گرمسیری از خانواده ساپوتاسه با نام علمی مانیلکارا زاپوتا است که به سرما حساس بوده و نوار ساحلی استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان مکان مناسبی برای پرورش آن است.

چیکو  حاوی فیبر خوراکی،‌ مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است. این میوه بعد از بلوغ و برداشت از درخت، قابلیت رسیدن دارد.

علائم رسیدن میوه چیکو

 افزایش اندازه
محوشدن پوستک‌ها یا پرزهای روی میوه
جداشدن آسان بقایای کلاله روی میوه
کاهش جریان شیره گیاهی در دم میوه

یکی از ویژگی‌های مهم میوه چیکو، قابلیت فریزکردن میوه آن است که به دلیل بالابودن درصد قند در آن، می‌توان میوه را بعد از رسیدن در دمای زیر صفر به‌راحتی نگهداری کرد و سپس جهت تهیه بستنی میوه‌ای و نیز در مخلوط با شیر مورد استفاده قرار داد.

ارزش غذایی چیکو

 میوه چیکو ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این میوه در مرحله رسیدگی دارای گوشت شیرین و نرم و رنگ قهوه‌ای بوده و حدود ۲۱ درصد قند دارد، بنابراین، فرآوری آن با محصولات دیگری مانند مربا و مارمالاد مفید بوده و سبب افزایش ارزش افزوده حاصل از فروش محصول فرآوری‌شده آن، خواهد شد. از این‌رو، طی یک پژوهش تحقیقاتی، سه محصول مربا، مارمالاد و آب میوه از چیکو تهیه شده است.

، میوه چیکو حدود ۵ درصد فیبر و ۱ درصد چربی داشته و میزان پروتئین آن حدود ۴ درصد است. این میوه منبعی از ویتامین‌ث و نیز ویتامین‌های گروه ب شامل ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، فولات و ویتامین ب۶ است و مقادیر قابل توجهی عناصر معدنی نظیر آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی دارد.

خواص چیکو

 براساس یک باور محلی، میوه رسیده چیکو می‌تواند مشکل ناباروری در مردان را بهبود بخشد. طی یک پروژه تحقیقاتی، عصاره برگ‌های درخت چیکو، توانسته است در بهبود افسردگی ناشی از دیابت در موش موثر باشد.

 این میوه به دلیل تنوع شیمیایی وسیع برای درمان انواع سرطان موثر است. در یک بررسی تاثیر آن را روی سلول‌های سرطانی گرفته شده از سرطان‌های مختلف همچون لوسمی، سرطان ریه و پستان آزمایش و مشاهده شد که میوه چیکو میزان گسترش سلول‌های سرطانی را در موش‌ها کاهش داده است. همچنین متخصصان دریافتند که عصاره میوه چیکو نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی در ۵۰ درصد از موش‌های تحت آزمایش جلوگیری کرده بلکه موجب افزایش سه برابری طول عمر موش‌های تحت درمان شده است.

منابع: ایران ناز و باشگاه خبرنگاران جوان

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *