خواص آلو و فواید آن برای سلامتی

 خواص آلو و فواید آن برای سلامتی

آلو دارای انواع مختلفی است شامل: آلو سیاه، آلو سرخ، آلو زرد، آلوچه، آلو بخارا، آلو قطره طلا، آلوی ترش جنگلی، آلو قیصی، آلو مویزی، آلوی کوهی. آلوسگی، آلو برقانی و … است که تقریبا دارای خواص مشابهی هستند اما آلو زرد یا قطره طلا دارای ارزش دارویی بیشتری است.در ادامه این مطلب با خواص آلو آشنا خواهید شد.

خواص انواع آلو : 

طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشک آن بیشتر سرد است. برگ آن سرد و خشک است.

آب و فیبر بسیار زیاد آلو از مهمترین خواص آلو است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب، بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه هم مانند دیگر میوه های تابستانی گزینه مناسبی است.

کاهش فشارخون

آلوزرد حاوی ویتامین های آ- ب – ب۲- ب ۶ پ پ – ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد می باشد.

آلو زرد برای دفع سموم بدن، فشارخون بالا، چربی خون و دیابت توصیه می شود و بهتر است هر روز قبل از صبحانه آن را میل کنید.

آلو، دردهای فصلی را تسکین می دهد و درد مفاصل را برطرف می کند.

برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است، خوب است که از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند.

به گوارش کمک می کند، یبوست را تسکین می دهد و سلامت روده ها را بهبود می بخشد.

به دلیل وجود ویتامین A سبب تقویت قوه بینایی، پوست و دستگاه ایمنی بدن می شود.

به دلیل وجود ویتامین C از عفونت های مجاری تنفسی پیشگیری می کند.

آلوی زرد ملین، صفرابر، مسکن عطش، دافع بلغم و تب بر است.

برای درمان سردردهای گرم قبل از غذا آلوی تازه یا خشک میل شود.

آلو قرمز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که فشار خون را کنترل می کند و خطر سکته ی مغزی را کاهش می دهد.

کاهش خطر سکته ی مغزی از خواص آلو قرمز و دیگر آلوها می باشد

خواص آلو سیاه

آلو سیاه یا آلو بخارا دارای ویتامین C، هستند که می تواند به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن کمک کند. مصرف مقدار کمی ویتامین C، بصورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می باشد و همچنین مورد نیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند.

 آلو خشک که سرشار از آنتی اکسیدان ها است می تواند با رادیکال های آزادی که به حافظه و مغز آسیب می رساند مقابله کند..

آلوی خشک منبع خوبی از آهن (آهن گیاهی) است و برای جلوگیری از کم خونی بسیار مفید است. افرادی که کم خون هستند آلو را به صورت خیس کرده ده صبح میل کنند.

مصرف آلو در پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. آلو سیاه باعث ترمیم استخوان های بدن به خصوص در زنان می شود.

کاهش وزن با آلو خشک و بخارا، آلو خشک منبع خوبی برای انرژی است اما برای هضم آن زمان زیادی طول می کشد، بنابراین فرد برای طولانی مدت احساس سیر بودن می کند. این هم یک منبع آلی از فیبر محلول است که به از دست دادن وزن و یا جلوگیری از افزایش وزن کمک می کند.

آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل، گردن، شانه مؤثر است.

خواص آلو

مضراتزیاده روی در مصرف آلو :

زیاده روی در خوردن آلو زرد برای طحال، حجاب حاجز مضر بوده و همچنین افرادی که مبتلا به قند خون می باشند نبایستی در صرف این میوه زیاده روی کنند.

آلو خشک و آلو بخارا، باعث ایجاد سرطان می شود، غلظت بالای آکریل آمید موجود در آلو به عنوان یک عامل سرطان زا در نظر گرفته شده است.بنابراین باید از مصرف بیش از اندازه ان جلوگیری شود.

زیاده روی در خوردن آلو زرد موجب تولید اسید اوریک، سنگ اگزالیک و تولید نفخ می گردد، ضمنا” اشخاص سرد مزاج مجاز به مصرف این میوه نیستند.

افرادی که دچار سنگ کلیه، ناراحتی طحال، مشکلات حاد گوارشی و روماتیسم هستند باید در مصرف آلو احتیاط کنند.

افرادی که مبتلا به بیماریهائی نظیر: ناراحتی معده، چربی خون، رماتیسم، اسهال، کلسترول، نقرس، سکته مغزی، زخم معده اثنی عشر، آلبومینوری، تصلب شرائین، وآتروز هستند نباید در خوردن آلوزرد زیاده روی کنند.

منبع: بیتوته

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *