خواص بینظیر لوبیا قرمز

وبیا قرمز یک از انواع مرسوم لوبیا است. به جهت شباهت ظاهری آن در شکل و رنگ به کلیه، این لوبیا به نام لوبیا کلیوینامگذاری شدهاست. لوبیا قرمز میتواند با لوبیاهای دیگری که به این رنگ هستند، از جمله لوبیای آزوکی اشتباه گرفته شود.مصرف لوبیا قرمز برای سلامت بدن و درمان بیماری ها بسیار مفید است، بهبود حافظه، تامین انرژی، کمک به کاهش وزن، خواص ضد پیری، تقویت استخوان ها و سلامت قلب برخی از خواص بی نظیر لوبیا قرمز هستند.
سایر خواص لوبیا قرمز
لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است
- ادرارآور است و حجم ادرار را زیاد میکند
- درمانکننده بیماریهای دستگاه ادراری است
- سنگ کلیه را برطرف میکند
- سینه و ریه را نرم میکند
- آب را از بدن خارج میسازد
- لوبیای سبز مقوی قلب است
- نیروی جنسی را تحریک میکند
- قاعدهآور است
- کلسترول خون را پایین میآورد
- ضد سرطان است
- برای رفع بیماریهای قلبی مفید است
- به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف رودهها را تمیز میکند
- فشار خون را پائین میآورد
- یبوست را برطرف میکند
- در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر کرده و روی زخمهای اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد.
عوارض و خطرات مصرف لوبیا قرمز خام
لوبیای قرمز و سفید حاوی غلظت بالایی از مادهای سمی به نام فیتوهماگلوتین است. چنانچه لوبیای قرمز قبل از مصرف پخته نشود و به صورت خام مصرف گردد با توجه به مقدار مصرف میتواند کشنده باشد. این ماده همچنین به مقدار کمتر در لوبیای سبز و انواع دیگر لوبیا نیز یافت میگردد. جهت دفع این سم، ابتدا بایستی لوبیا را به مدت ۵ ساعت در آب قرار داد تا خیس بخورد. سپس آب را دور ریخته و لوبیا را در آب تازه در دمای ۱۰۰ درجهٔ سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه جوشاند. به این ترتیب غلطت این مادهٔ سمی به حد استاندارد و بیخطر کاهش میابد.
منبع: ویکی پدیا