عدم انتقال ویروس کرونا از سطوح

 عدم انتقال ویروس کرونا از سطوح

با گذشت یکسال از همه گیری ویروس کرونا در جهان، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کووید ۱۹ عمدتا از طریق سطوح و مواد غذایی منتقل نمی‌شود و هوا یکی از راه‌های اصلی انتقال آلودگیست.

به گزارش سایت روزاندیش به نقل از خبرگزاری مشرق، در اوایل سال ۲۰۲۰ مواد ضدعفونی کننده بسیار پر طرفدار شدو با افزایش قیمت زیادی مواجه شدند زیرا در آن زمان  جامعه پزشکی به مردم توصیه می‌کرد بسته‌ها، مواد غذایی، اسباب‌بازی، تلفن همراه، کارد و چنگال و انواع سطوح  را ضدعفونی کنند، اما  با گذشت یکسال از همه گیری ویروس کرونا در جهان، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کووید ۱۹ عمدتا از طریق سطوح و مواد غذایی منتقل نمی‌شود.

ویروس کرونا از سطوح منتقل نمی‌شود

امانوئل گلدمن ، میکروبیولوژیست دانشگاه راتگرز نیوجرسی در نیوآرک می‌گوید:  ما سطوح مختلفی را در بیمارستان‌ها  و در مجاورت بیماران کرونایی آزمایش کردیم و تقریبا هیچ نوع عفونت قابل سرایتی در این سطوح شناسایی نشد. دلیل این مساله نیز بسیار منطقی و قابل توضیح است زیرا  ویروس در محیط عادی  بسیار شکننده و آسیب پذیر بوده و سریعا از بین می‌رود. در این شرایط آنچه باقی مانده RNA ویروسی است که می توان از آن با عنوان جسد ویروس یاد کرد.

گلدمن در ماه ژوئیه ( تیر) یک تفسیر برجسته برای مجله معتبر لنست با این استدلال که سطوح خطر نسبتاً کمی از انتقال ویروس را دارد، نوشت؛ این محقق پس از اطمینان از پژوهش خود استفاده از دستکش را کنار گذاشت.

 حمایت مرکز کنترل و پیشگیری از امراض امریکا از داده‌های جدید

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) راهنمایی خود را در مورد انتقال ویروس از سطوح در ماه مه (اردیبهشت) روشن کرد و اظهار داشت که «تصور نمی‌شود این مسیر اصلی‌ترین راه انتشار ویروس باشد»؛ اکنون بیان شده تصور نمی‌شود که انتقال از طریق سطوح، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.

پس از این مرکز، بسیاری دیگر به نتایج مشابهی رسیدند؛ اکنون بیان شده تصور نمی‌شود انتقال از طریق سطوح آلوده معروف به «fomites»، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.

تصور نمی‌شود انتقال از طریق سطوح آلوده معروف به «fomites»، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.

 ویروس در هوا را جدی بگیرید

با جمع شدن شواهد در طی همه گیری، درک علمی درباره ویروس تغییر کرده است. مطالعات و بررسی شیوع بیماری‌ها نشان می‌دهد، اکثر انتقال‌ها در نتیجه بیرون آمدن قطرات بزرگ و ذرات ریز به نام آئروسل توسط افراد آلوده هنگام سرفه، گفتگو یا تنفس رخ می‌دهد. انتقال از سطوح اگرچه امکان پذیر است اما تصور نمی‌شود که خطر مهمی باشد. آنچه که اهمیت دارد، انتقال ویروس از طریق هوا است؛  توجه به پاکیزگی و ضدعفونی کردن سطوح منجر به غفلت از انتشار ویروس از طریق هوا شده است.

اکثر انتقال‌ها در نتیجه بیرون آمدن قطرات بزرگ و ذرات ریز به نام آئروسل توسط افراد آلوده هنگام سرفه، گفتگو یا تنفس رخ می‌دهد.

 تهویه مناسب بهترین گزینه

کارشناسان باور دارند، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، بهبود تهویه یا نصب دستگاه‌های تصفیه هوا در اماکن عمومی به کاهش خطر ابتلا به ویروس از طریق هوا کمک می‌کند؛ ضمن اینکه لازم است پنجره‌ها به منظور ایجاد تهویه باز شوند.

منبع: خبرگزاری مشرق

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *