چهارشنبه , فروردین ۲۰ ۱۳۹۹
خانه / تغذیه و سلامت / خواص گشنیز ، فواید آن برای سلامتی و مضرات مصرف بیش از حد آن
خواص گشنیز

خواص گشنیز ، فواید آن برای سلامتی و مضرات مصرف بیش از حد آن

از خواص گشنیز چه میدانید ؟ آیا با فواید خوردن گشنیز آشنایی دارید ؟ گشنیز سبزی ای با طبیعت سرد و خشک است. کسانی که بیخوابی دارند میتوانند در وعده شام خود از این سبزی استفاده کنند زیرا خاصیت خواب آور بودن دارد . درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است. گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .

 خواص  تخم گشنیز

دم کرده تخم گشنیز از سیلان منی جلوگیری می‎کند.

مقدار خوراک تخم گشنیز ۲ تا ۶ گرم در ۱۰۰ سی‎سی آب است.

تخم گشنیز قاعده‎آور است به صورت دم کرده میل شود.

 تخم گشنیز محرک اشتها و محلل غذا است به صورت دم کرده میل شود.

 تخم گشنیز ضدکرم و از رشد آن در معده جلوگیری می‎کند.

برای اوره خون یک قاشق چای‎خوری تخم گشنیز با یک سوم استکان آبغوره خیسانده سپس مخلوط با آب میل شود.

برای سوءهاضمه و نفخ از دم کرده تخم گشنیز استفاده شود.

برای سینوزیت ۵ گرم تخم گشنیز در ۳۰۰ سی‎سی آب جوشانده صاف نموده استنشاق نمایید.

برای تسکین درد گوش و درد عصب صورت یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید و گوش را بخور دهید.

برای تقویت حافظه ۱۵ گرم تخم گشنیز و ۱۵ گرم تخم شنبلیله را با هم کوبیده با عسل مخلوط کرده صبح به صبح یک قاشق میل شود.

برای سردردی که از حرارت بدن تولید شده باشد تخم گشنیز را کوبیده در سرکه خیس کرده به سر بمالند.

برای تسکین درد صورت (نورالژی فاسیال): سر و صورت را با دم کرده تخم گشنیز بخور دهید و ۵ گرم تخم گشنیز در ۱۵۰ سی‎سی آب دم کرده روزی ۳ استکان میل شود.

کسانی که دیابت دارند روزی ۲ گرم تخم گشنیز را دم کرده هر ماه سه روز بیشتر میل نشود.

برای درمان غلظت خون از جوشانده تخم گشنیز استفاده شود.

   خواص گشنیز

  گشنیز مقوی مغز است.

 برای شب کوری آب گشنیز را با گلاب مخلوط کرده به چشم بمالید.

 برای خارش پوست آب گشنیز را با عرق کاسنی مخلوط کرده به پوست بمالید.

 برای سوزش و سختی ادرار آب گشنیز ۴ قاشق همراه یک لیوان عرق خارخاسک یا خارشتری استفاده شود.

برای شب ادراری کمی گشنیز همراه شکر میل شود.

 جهت درمان ورم رگ بیضه گشنیز تازه + عسل + روغن زیتون مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارید.

 برای درمان اگزما آش آبغوره که در آن گشنیز و برگ چغندر باشد مؤثر است.

برای تشنج ۵ گرم گشنیز در ۱۵۰ سی‎سی آب دم کرده به ۳ نوبت بنوشید.

برای برطرف شدن خارش چشم یک قطره آب گشنیز با احتیاط در چشم بچکانید.

برای دیفتری آب گشنیز + آبغوره مخلوط کرده غرغره کنید بهتر است بیمار حتماً نزد پزشک برود.

برای برفک دهان آب گشنیز را مزمزه کنید.

برای مخملک آب گشنیز + آب هندوانه + شیرخشت مخلوط کرده سه روز اول روزی ۳ قاشق بخورند.

برای تورم زبان گشنیز را بجوید.

 برای درمان خارش بدن، مقعد و رحم، آب گشنیز را با آرد به صورت ضماد بگذارید.

 برای درمان ضربان چشم و پرش پلک گشنیز را با شیر دختر مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارید.

 برای درمان چین و چروک صورت ۱۰ گرم تخم گشنیز + ۱۰ گرم اسطوخودوس + ۱۵۰ سی‎سی آب را ۱۵ دقیقه دم کرده سپس صاف نموده وقتی سرد شد با چهار قاشق عسل مخلوط کرده و یک قاشق روغن زیتون به آن اضافه کرده به صورت ماسک بمالید.

برای درمان برص از آش گشنیز با آبغوره استفاده شود.

آش گشنیز برای کهیر مناسب است.

 برای درمان گوش درد و کری گشنیز خشک را جوشانده ۵ گرم در ۱۰۰ سی‎سی آب جوشانده هر ساعت یک قاشق به مدت ۳ روز میل شود.

 برای اختلال حواس که با عصبانیت همراه باشد آب گشنیز + آب لیمو شیرین + کمی عرق کاسنی صبح ناشتا یک لیوان میل کنند.

 برای درمان سرطان پوست چه زخمی یا غیرزخمی از پماد گشنیز استفاده کنید. طرزتهیه: سرب را با آب گشنیز بسایید و با روغن گل سرخ مخلوط کنید. البته سرب مسمومیت ایجاد می کند بهتر است با نظر پزشک باشد.

 مضرات گشنیز

زیادخوردن گشنیز فراموشی و اختلال حواس ایجاد می‎کند.

 خوردن زیاد گشنیز باعث ضعف نیروی جنسی و تقلیل و کم‎شدن اسپرم می‎شود.

کسانی که تنگی نفس دارند گشنیز برای آن‎ها خوب نیست.

سعی کنید شب‎ها زیاد گشنیز نخورید چون باعث می‎شود خواب‎های پریشان ببینید.

 خوردن زیاد گشنیز باعث لکنت زبان می‎شود.

منبع:مجله پزشکی دکتر سلام

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

شربت گل محمدی

شربت گل محمدی و فواید آن برای سلامتی

سایت روزاندیش به نقل از باشگاه خبرنگاران : محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی درباره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.