حواص مخمر آبجو

خواص مخمر آبجو برای سلامتی به همراه عوارض آن

مخمر آبجو طبیعی غنی از پروتئین و مواد مغذی مختلف است که به آن فواید سلامتی زیادی می‌دهد، مثل کمک به متعادل کردن سطح قند خون. اما مخمر همچنین پتانسیل ایجاد برخی اثرات جانبی نظیر گاز معده و میگرن را دارد. مخمر آبجو می‌تواند با داروهای خاص حالت ناهماهنگی داشته باشد، پس همیشه قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

خواص مخمر آبجو

مخمر آبجو حاوی ارگانیسم ‌های کوچک (microflora) است، که به حفظ عملکرد درست دستگاه گوارش کمک می‌کنند. مخمر آبجو یک مکمل غذایی نیز هست و ممکن است بعد از مصرف آن متوجه ارتقا سطح بدن و تقویت سیستم ایمنی نیز شوید. این مخمر یک منبع غنی از:

از مهمترین خواص مخمر آبو ویژگی ‌های پروبیوتیک مخمر آبجو  است که آن را به یک ماده غذایی موثر برای جلوگیری از اسهال تبدیل می‌کند.

 از دیگر خواص مخمر آبجو این است که می تواند انرژی لازم در بدن را فراهم کرده و به حفظ سلامت پوست، مو، چشم و دهان شما کمک کند. این ممکن است در پشتیبانی از سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشد. کروم موجود در مخمر آبجو همچنین ممکن است به کنترل سطح قند خون برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با بهبود تحمل گلوکز کمک کند.

عوارض مخمر آبجو

 مخمر آبجو می‌توانند با داروهای خاص تداخل داشته باشند و تاثیر گذاری آن را دستخوش تغییر کنند. پس رعایت نکات لازم و  ایمنی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

عوارض جانبی مخمر آبجو به طور کلی خفیف است. رایج‌ترین اثرات جانبی آن شامل، گاز اضافی معده، نفخ، و سردرد است – مانند میگرن.

اگر در قفسه ‌سینه، گلو یا ناحیه سینه خود نفس تنگی را تجربه می ‌کنید یا به سختی نفس می کشید، فورا مصرف مخمر آبجو را کنار بگذارید و با یک پزشک متخصص تماس بگیرید. با اینکه این دست عوارض در مورد مخمر آبجو کمتر گزارش می شود اما در نظر گرفتن احتمال وقوع این عوارض برای پیشگیری بسیار اهمیت دارد. از سویی دیگر باید توجه کنیم که این عوارض جانبی ممکن است نشان‌دهنده واکنش آلرژیک به این نوع مخمر باشد. همانطور که اشاره شد مخمر آبجو یک منبع مهم حاوی ویتامین ‌های B است، اما حاوی B ۱۲ نیست. مقدار ناکافی B ۱۲ می ‌تواند باعث کم‌ خونی در بدن شود، بنابراین مهم است که مطمئن شوید که منابع B ۱۲ در رژیم غذایی خود دارید و در کنارش از این مخمر نیز استفاده می کنید.

طرز مصرف

مخمر آبجو به عنوان پودر، دانه، مایع و یا قرص مخمر در دسترس افراد است. همچنین این مخمر مهمترین جز تشکیل‌دهنده آبجو و برخی از انواع نان ها است. از این رو کاربرد آن بیشتر مستتر در تولید نان و شیرینی و کاملاً چشمگیر و واضح در تولید آبجو است. مقدار متوسط مصرف آن برای بزرگ ‌سالان یکی از دو قاشق سوپ خوری روزانه است. این مخمر، می‌تواند به غذا یا با آب، آب‌میوه و غیره افزوده شده و ارزش غذایی آن را ارتقا دهد. بسیاری از افراد که دچار ضعف و یا اندام لاغر هستند برای ارتقا وزن از این مخمر استفاده می کنند.

کسانی که نباید مخمر آبجو مصرف کنند

 در صورتیکه باردار یا شیرده می باشید، قبل از اینکه این مخمر را استفاده کنید، با پزشک مشورت کنید.

در ابتدا حتما با یک متخصص تغذیه، با توجه به شرایط فیزیکی بدن خود مشورت کنید و سپس به مصرف مخمر آبجو (مثلا مانند قرص) روی آورید.

تداخلات مخمر آبجو

مپریدین: اگر این مخمر با این مواد تعامل داشته باشد، افزایش فشار خون یک امر حتمی و قابل حدس به حساب می آید. پس حتما موضوع را با پزشک در میان بگذارید تا دچار مشکلات بیشتر نشوید.

بازدارنده هایی که برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند(MAOIs)، می توانند با مخمر آبجو تداخل داشته باشند مقدار زیاد تیرامین در این مخمر آبجو یک ریسک بزرگ برای افزایش فشار خون به شمار می آید. از این رو، این بحران در موارد نادر اما مهم می‌ تواند باعث سکته مغزی یا سکته قلبی شود.

مخمر بروئر ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف این دارو در ترکیب با داروهای دیابتی می‌تواند شما را در معرض خطر بالاتر نسبت به قند خون مطلوب قرار دهد.

منبع:سایت شمس

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

خواص لپه

خواص لپه برای سلامتی بدن

تحقیقات نشان می‌دهد که لپه دارای خواص بی شماری برای حفظ سلامت بدن است. به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.