نوشیدنی زنجبیل لیمو ترش

نوشیدنی زنجبیل لیمو ترش و همراه خواص معجزه‌آسای آن

زنجبیل از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منگنز، مس و منیزیم است. افزودن لیمو ترش به زنجبیل می توانید سطح جدیدی از فواید را ارائه کند. بر همین اساس، شما می توانید مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو را مد نظر قرار دهید.فواید سلامت نوشیدنی زنجبیل لیمو ترش از تقویت سیستم ایمنی تا کمک به بهبود شرایط دستگاه گوارش و مبارزه با سرطان را شامل می شود.

مصرف زنجبیل و لیمو ترش به صورت جداگانه نیز فواید جالب توجهی را برای سلامت انسان ارائه می کند، اما ترکیب این دو ماده غذایی هرچه بیشتر وضعیت و عملکرد سلول های بدن را بهبود می بخشد.

طرز تهیه نوشیدنی زنجبیل لیمو

مواد لازم:

یک چهارم فنجان زنجبیل خام با پوست

دو عدد لیمو ترش بدون پوست

روش تهیه:

آب زنجبیل و لیمو را با استفاده از یک دستگاه آبمیوه گیری گرفته یا آنها را در یک دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس از یک صافی عبور دهید.

این نوشیدنی را بلافاصله مصرف کنید.

فواید نوشیدنی زنجبیل لیمو ترش

بهبود گوارش

زنجبیل یک محرک گوارشی است، به این معنی که موجب جریان شیره های گوارشی شده و روند گوارش غذا را بهبود می بخشد و تولید تریپسین و لیپاز پانکراسی، دو آنزیمی که به ترتیب در گوارش پروتئین و چربی نقش دارند را تحریک می کند. همچنین، یک مطالعه نشان داد که زنجبیل تحرک معده در شرکت کنندگان سالم را افزایش می دهد.

همچنین، زنجبیل تولید شیره های گوارشی مانند اسید هیدروکلریک از معده و صفرا از کبد و کیسه صفرا را تحریک می کند و از این طریق می تواند به بهبود شرایط گوارش کمک کند. این شرایط، زنجبیل را به یک مکمل مطلوب پس از مصرف یک وعده غذایی نسبتا بزرگ تبدیل می کند.

از نظر درمان اختلالات دستگاه گوارش، زنجبیل برای افرادی که دچار نفخ یا یبوست شده اند، مفید است. مطالعه ای که در نشریه the Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد که زنجبیل می تواند به آرامش روده طی شعله‌ور شدن سندرم روده تجریک پذیر کمک کند. مطالعات دیگر به نتایجی مشابه رسیده و مشخص شد که زنجبیل به تسکین سندرم روده تحریک پذیر در بیش از ۵۳.۳ درصد شرکت کنندگان کمک کرده است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

زنجبیل یک گیاه دارویی فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. این تا حد زیادی با تراکم بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهاب موجود در این ماده غذایی مرتبط است.

مولکول های زیست‌فعال زنجبیل مانند جینجرول به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند که این مولکول های مضر در ابتلا به بیماری قلبی، بیماری های انحطاط عصبی، سرطان و پیری نقش دارند. شما با مصرف زنجبیل به کاهش خطر این بیماری ها از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک می کنید.

از سوی دیگر، لیمو ترش سرشار از ویتامین C، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این ماده غذایی از خواص ضد ویروس و ضد باکتری نیز سود می برد.

کمک به کاهش حالت تهوع

قرن هاست که زنان باردار از زنجبیل به منظور کمک به رفع حالت تهوع و استفراغ استفاده می کنند و علم نیز اثربخشی آن را تایید کرده است.

چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف زنجبیل روشی موثر و بی خطر برای کمک به پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ طی دوران بارداری است.

حتی یک مطالعه نشان داد که زنجبیل می تواند به اندازه دیمن هیدرینات در درمان حالت تهوع و استفراغ طی دوران بارداری موثر عمل کرده و عوارض جانبی کمتری نیز داشته است.

همچنین، زنجبیل برای مقابله با حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی توصیه شده است.

لیمو ترش نیز یک درمان محبوب برای بیماری صبحگاهی و حالت تهوع است زیرا حاوی اسیدهای خنثی کننده است که ترکیبات بی کربناتی را شکل داده و به تسکین حالت تهوع کمک می کنند.

بهبود عملکرد کلیه

نوشیدنی زنجبیل لیمو ترش  به بهبود عملکرد و وضعیت کلیه ها کمک می کنند.

در مطالعاتی با حضور موش های مبتلا به دیابت، زنجبیل به میزان قابل توجهی ظرفیت آنتی اکسیدانی در موش های تغذیه شده با این ماده را افزایش داد. همچنین موش های مبتلا به دیابت که مکمل زنجبیل دریافت کرده بودند به طور قابل توجهی کاهش در نفروپاتی، یک بیماری کلیه که به واسطه آسیب دیدن رگ های خونی کوچبک شکل می گیرد، را تجربه کردند.

و اگر از جمله افراد مبتلا به سنگ های کلیه هستید، توجه داشته باشید که لیموها می توانند به پیشگیری از سنگ های کلیه کمک کنند. لیمو ترش حاوی سیترات است که به پیشگیری از انباشت کلسیم و تشکیل سنگ در کلیه کمک می کند.

کاهش التهاب

یکی از فواید چشمگیر نوشیدنی زنجبیل لیمو  ترش توانایی آن در کاهش التهاب مزمن در بدن است.

زنجبیل یک ضد التهاب شناخته شده است. این ماده غذایی حاوی ترکیبات ضد التهاب به نام جینجرول است که تولید اکسید نیتریک را مهار می کنند. در شرایط عادی، اکسید نیتریک موجب تشکیل رادیکال های آزاد مضر به نام پروکسی نیتریت ها می شود که موجب التهاب و آسیب سلول ها و اندام ها می شوند.

جینجرول روی گیرنده های وانیلوئیدی که روی پایانه های عصبی حسی ما قرار دارند نیز اثر می گذارد. پژوهشگران دریافتند که زنجبیل می تواند به طور مستقیم بر مسیرهای درد تاثیرگذار باشد و همچنین التهاب را تسکین دهد که خود موجب درد محسوب می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در لیمو ترش نیز عوامل ضد التهاب قدرتمندی هستند که رادیکال های آزاد را شکار می کنند. رادیکال های آزاد به طور معمول واکنش التهابی را افزایش می دهند.

کمک به کاهش قند خون

زنجبیل به کاهش قند خون کمک می کند که این مورد برای افراد مبتلا به دیابت، آنهایی که در تلاش برای کاهش وزن خود هستند یا هر دو مفید است.

مطالعه ای با حضور افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف تنها دو گرم پودر زنجبیل در روز به کاهش سطوح قند خون به میزان ۱۲ درصد کمک کرده و HbA1c (نشان دهنده سطح قند خون بلند مدت) را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است. طی یک بازه زمانی ۱۲ هفته ای، این به کاهش ۱۰ درصدی سطوح قند خون منجر شد.

آبلیمو نیز نشان داده است که به افراد مبتلا به دیابت در کنترل علائم خود، به ویژه زمانی که با وعده های غذایی مصرف شود، کمک می کند. پژوهشگران دانشگاه پاریس ساکلی دریافتند که آبلیمو فعالیت دستگاه گوارش بدن را کند کرده و از این رو، تبدیل کربوهیدرات ها به قند با تاخیر صورت می گیرد.

مطالعه پژوهشگران دانشگاه پاریس ساکلی نشان داد که آبلیمو می تواند به کنترل جهش قند خون که اغلب پس از یک وعده غذایی بزرگ رخ می دهد، کمک می کند.

محافظت در برابر سرطان

چندین مطالعه پتانسیل ضد سرطانی زنجبیل و نقش آن در مبارزه با سرطان های ریه، پروستات، روده بزرگ، پستان، پوست و پانکراس را بررسی کرده اند.

بار دیگر، ترکیب زیست‌فعال جینجرول که به میزان زیاد در زنجبیل خام وجود دارد تا حدی زیادی در این زمینه نقش دارد.

جینجرول نشان داده است که آثار NF-kB و انواع مختلفی از عوامل دیگر که رشد سلول های سرطانی را تحریک می کنند، مهار می کند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که زنجبیل موجب آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) در سلول های سرطان می شود.

لیمو ترش و دیگر میوه های خانواده مرکبات نیز توانایی بالقوه خود در کاهش خطر سرطان را نشان داده اند.

برخی مطالعات نشان داده اند افرادی که مرکبات بیشتری مصرف می کنند با خطر کمتر ابتلا به سرطان مواجه هستند. پژوهشگران بر این باورند که ترکیبات گیاهی خاص موجود در لیمو مانند لیمونن و نارینژنین می توانند آثار ضد سرطانی داشته باشند.

کمک به کاهش وزن

زنجبیل اغلب در مکمل های چربی سوز استفاده می شود زیرا می تواند به تقویت متابولیسم کمک کند. پژوهش ها نشان داده اند که مصرف زنجبیل با مواد غذایی دیگر به افزایش اثر گرمایی آن مواد غذایی کمک می کند، از این رو، به کالری سوزی بیشتر منجر می شود.

یک متاآنالیز از مطالعاتی که فواید کاهش وزن زنجبیل را بررسی کرده بودند، نشان داد که زنجبیل از اثر چشمگیری بر وزن و چربی شکم برخوردار است.

تقویت جذب مواد مغذی

افراد بسیاری همه مواد مغذی موجود در غذاهای مصرفی خود را جذب نمی کنند. در حقیقت، یک فرد عادی چیزی بین ۱۰ تا ۹۰ درصد ویتامین ها و مواد معدنی را از غذای مصرفی خود جذب می کند.

زنجبیل به بهبود عملکرد گوارش و متابولیسم غذا کمک می کند، از این رو، اگر با دشواری در جذب مواد مغذی مواجه هستید، زنجبیل یک افزودنی خوب به رژیم غذایی است.

ویتامین  Cدر لیمو نیز جذب آهن از گیاهان را تقویت می کند، از این رو، اگر زنجبیل و لیمو ترش را با مواد غذایی گیاهی مانند چغندر ترکیب کنید، در واقع به بدن در جذب آهن بیشتر از این ماده غذایی کمک خواهید کرد.
کمک به حذف سلولیت

زنجبیل و لیمو ترش به دلیل قابلیت های خود در کاهش سلولیت شناخته شده هستند.

زنجبیل و لیمو به پاکسازی و تقویت سیستم لنفاوی کمک می کنند که سیستم اصلی مسئول تولید سلولیت در بدن است.

از آنجایی که سلولیت یک محصول جانبی ناشی از انسداد سیستم لنفاوی است، بهتر است با تحریک جریان لنفاوی درمان شود.

زنجبیل و لیمو گزینه های خوبی برای بهبود شرایط و عملکرد سیستم لنفاوی هستند. اسیدهای موجود در لیمو ترش و ویژگی های گرم کنندگی زنجبیل به تجزیه سموم در رگ های لنفاوی کمک کرده و جریان لنفاوی را بهبود می بخشند.

منبع: عصر ایران

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

سلامت چشم

خوراکی‌های مفید برای سلامت چشم و تقویت بینایی

امروزه چشم ها نتنها برای دیدن که برای انتقال احساس و ایجاد و حفظ رابطه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.