خواص پشن فروت

خواص پشن فروت یا گرانادیلا برای سلامتی

پشن فروت که با نام گرانادیلا نیز شناخته می شود، میوه ای لذیذ است که در بسیاری از مناطق با فواید بسیار زیادی کشت می شود. نام علمی پشن فروت، پاسیفلورا ادولیس است. این گیاه به ژنوس پاسیفلورا، خانواده پاسیفلوراها متعلق است. این باور وجود دارد که این میوه کم کالری، بومی آمریکای جنوبی است اما پشن فروت به صورت گسترده ای در سرتاسر جهان کشت می شود.پشن فروت از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، همچنین مصرف میوه پشن فروت فواید بسیار مناسبی برای سلامت بدن به همراه دارد.در ادامه این مطلب با خواص پشن فروت برای سلامتی بدن آشنا خواهید شد.با ما همراه باشید.
خواص پشن فروت

خواص و ارزش غذایی پشن فروت

پشن فروت دارای آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید، مواد معدنی و  ویتامین های آ و ث، ریبوفلاوین، نیاسین، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس، فیبر و پروتئین است. درصد ویتامین ها و مواد معدنی در پشن فروت بسیار بالاست و این میوه یک خوراکی بسیار عالی است .

خواص و فواید پشن فروت:

۱-کمک به درمان دیابت:

شاخص قند پایین و فیبر بالای این میوه، دیابت را مهار می کند. این میوه همچنین سرشار از پکتین نوعی فیبر است که به شما انرژی زیادی می دهد، بدون اینکه کالری بدن شما را افزایش داد. با توجه به فیبر بالای آن، قند موجود در این میوه به آهستگی در خون جذب می شود و این موضوع از تمایل و اشتیاق شدید به شکر و قند جلوگیری می کند.

۲- جلوگیری از سرطان:

این گیاه لبریز از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد ایجاد کننده سرطان مبارزه می کنند. همچنین این گیاه حاوی ویتامین آ ، فلاونوئید و سایر ترکیبات فنولیکی است که به ممانعت از سرطان کمک می کند. یکی از این ترکیبات موجود در میوه، کریسین است که فعالیت های ضد سرطانی را از خود بروز می دهد. پیکیتانول ترکیب دیگر موجود در پشن فروت، سلول های سرطانی را از بین می برد.

پشن فروت حاوی فیبر محلول است. فیبر محلول سموم تجمع یافته در روده را به وسیله تحریک حرکات منظم روده، از بین می برد. جدای از محتوای فیبری آن، آنتی اکسیدان موجود در پشن فروت به پاکسازی روده نیز کمک می کند. سموم تجمع یافته در روده ها و دستگاه گوارشی تا قسمتی مسئول عفونت هایی هستند که رشد ها سرطانی را وخیم تر می کند.

۳-تنظیم فشار خون و محافظت از قلب:

پشن فروت همچنین سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که فشار خون را تنظیم می کند. پتاسیم رگ های خونی را شل کرده و جریان خون را زیاد می کند. این ماده معدنی فشار قلب را کاهش داده و سلامت کلی قلب را بهبود می بخشد. مهمتر از بقیه، تحرکات بین غشای سلول ها، اغلب صرفا از طریق کانال های پتاسیمی میسر است که این دلیل دیگری برای اهمیت حیاتی این ماده معدنی است.

۴-افزایش ایمنی:

پشن فروت حاوی ویتامین ث، کاروتن و کریپتوکسانتین است که همگی این موارد به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ویتامین ث همچنین فعالیت گلبول های سفید خون را تحریک می کند که به معنای سیستم ایمنی قوی تر و جلوگیری از امراض رایج است.

۵- ارتقای سلامت گوارش:

پشن فروت یک افزودنی ایده آل به رژیم غذایی بدوم دردسر برای سیستم گوارشی است که منبع عالی فیبر می باشد. این میوه حاوی فیبر محلول است که در ساقه و پوست آن نیز وجود دارد و مانند یک ملین عمل کرده و حرکات روده را بهبود می بخشد. این فیبر رژیمی به جلوگیری از یبوست کمک کرده و سطح کلی کلسترول را با دفع چربی، کاهش می دهد.

۶- بهبود سلامت مغز و کاهش اضطراب:

پتاسیم و فولات موجود در پشن فروت مسئول این اقدامات هستند. در حالیکه پتاسیم جریان خون و عملکرد شناختی را ارتقا می دهد، فولات از آلزایمر و عدم شناخت نیز جلوگیری می کند. بعضی منابع نیز می گویند که پشن فروت می تواند به کاهش اضطراب نیز کمک کند.

۷- استحکام استخوان ها:

سرشار از مواد معدنی بودن، مانند وجود منیزیم، کلسیم، آهن و فسفر، مصرف پشن فروت را به یکی موثرترین خوراکی ها برای مستحکم کردن استخوان تبدیل کرده است. این منابع معدنی زمانی که در کنار دیگر منابع غنی مصرف می شوند، تراکم استخوان را تثبیت و حتی از پوکی استخوان نیز جلوگیری می کنند.

۸- کمک به خواب:

این میوه حاوی هارمن، یک ترکیب آرامبخش است. مطالعات نشان داده اند که پشن فروت برای درمان بی خوابی و بی قراری استفاده می شده است.

۹- بهبود گردش خون:

پتاسیم موجود در پشن فروت خواص گشاد کننده عروق دارد و زمانی که با آهن و مس موجود در میوه ترکیب می شود، به بهترین نحو عمل می کند. آهن و مس اجزای ضروری هستند که در تولید گلبول های قرمز خون نقش دارند. زمانی که تعداد گلبول های سفید خون افزایش پیدا می کنند، خون می تواند به آسانی جریان پیدا کند.

۱۰- مفید در دوران بارداری:

فولات موجود در پشن فروت به رشد و نمو جنین کمک کرده و مانع ایجاد نواقص عصبی در نوزادان می شود. فولات قبل و حین بارداری هنگام شیردهی بسیار ضروری است. این میوه همچنین ایمنی و سلامت استخوان هنگام بارداری را افزایش می دهد.

۱۱- کمک به کاهش وزن:

هر چند مطالعات کمی در این باره موجود است، بعضی از مطالعات می گویند که فیبر موجود در این میوه می تواند به کاهش وزن و مدیریت آن کمک کند.

۱۲-خواص پشن فروت برای سلامت پوست:

این میوه منبع قوی از ویتامین آ، یک ماده مغذی و مفید به ویژه برای پوست است. دیگر آنتی اکسیدان های موجود در میوه مانند ویتامین ث، ریبوفلاوین و کاروتن، نیز سلامت پوست و رنگ آن را ارتقا داده و علائم پیری را به تاخیر می اندازد.

۱۳- تثبیت سلامت چشم:

بینایی و سلامت چشم شما با توجه به پیری و در افراد جوان تر به علت عفونت ها و ضعف اعصاب چشمی، کم کن از بین می رود.. خبر خوب اینکه از دست دادن بینایی و به طور کلی از دست دادن بهبود در بینایی می تواند با خوردن غذاهای سالم برطرف شود. فواید پشن فروت برای چشم اثبات شده است. این میوه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان مانند ویتامین های آ و ث و فلاونوئید است. این مواد مغذی از چشم در مقابل آسیب های رادیکال آزاد مراقبت کرده و از غشای مخاطی لایه قرنیه چشم محافظت می کند.

۱۴-کنترل آسم :

یک مطالعه و تحقیق جزئیاتی تشخیص داد که پوست این میوه می تواند بیماران مبتلا به آسم را التیام بخشد. این مطالعه اینگونه استنباط کرد که این میوه می تواند خواص ضد حساسیت، آنتی اکسیدان و ضد التهاب داشته باشد.فلاونوئید موجود در پشن فروت می تواند در به کنترل درآوردن علائم آسم مفید باشد.

۱۵-درمان بیماری های تنفسی:

ترکیب بدیع فلاونوئید ها در پشن فروت می تواند تاثیرات مثبتی بر روی سیستم تنفسی داشته باشد. مطالعات نشان می دهد که عصاره این میوه می تواند به تسهیل آسم، خس خس و حتی سیاه سرفه نیز کمک کند.

نکات مهم برای انتخاب پشن فروت

خواص پشن فروت

زمانی که این میوه را انتخاب می کنید، دنبال نوعی بگردید که سنگین و بنفش یا زرد باشند. پوست آن ممکن است نرم یا چروک باشد. هرچه چروک تر باشد رسیده تر است. دقت کنید که بی رنگ، پلاسیده و یا دارای نقاط سبز نباشند. رنگ سبز نشان دهنده رسیده نبودن است. میوه را به دقت بشویید تا هرگونه آلایندگی آن از بین برود. با یک چاقوی تیز آن را نصف کنید.

همه ی قسمت های میوه را بخرید. پشن فروت پر از ساقه ژلاتینی است که از دانه ها پر شده است. دانه ها خوردنی اما ترش هستند. مغز ساقه پشن فروت را با قاشق خارج کرده و داخل کاسه بریزید. شما می توانید از ساقه ی جدا شده این میوه نیز لذت ببرید. مقداری شیرین کننده مورد علاقه خود را داخل ساقه بریزید تا ترشی آن از بین ببرید. بعضی نیز خامه اضافه می کنند.

منبع: نمناک

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

خواص لپه

خواص لپه برای سلامتی بدن

تحقیقات نشان می‌دهد که لپه دارای خواص بی شماری برای حفظ سلامت بدن است. به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.