12 میوه مضر

۱۲ میوه مضر در دوران بارداری

بارداری بیش از ۹ ماه یک روند سخت اما شیرین است، هنگام تولد فرشته کوچک شما، تمامی ناراحتی و درد ها از بین می رود. برای اینکه بتوانید برای کودک خود بهترین مادر باشید، باید از سلامتی خود به خوب مراقبت کنید.در ادامه این مطلب با ۱۲ میوه مضر که در دوران بارداری باید از خوردن آن صرفنظر کنید آشنا خواهید شد.

لیست ۱۲ میوه مضر در دوران حاملگی

۱- آناناس

آناناس به دلیل داشتن برملین برای زنان باردار مضر است. برملین یکی از مروج های انقباضات رحمی، نرم شدن رحم، ایجاد درد شکم است و ممکن است باعث سقط جنین شود. برخی از زنان باردار بعد از خوردن آناناس دچار اسهال یا آلرژی می شوند یا حتی هنگامی که آب آناناس را می نوشند. به طور خاص، زنان باردار نباید آب آناناس را بخورند یا بنوشند زیرا این امر می تواند باعث مسمومیت شود.

شاید شما نمی دانید که آناناس به مصونیت کمک می کند. آناناس حاوی ویتامین C برای تقویت و محافظت از سیستم ایمنی بدن برای زنان باردار است. علاوه بر این، برملین موجود در آناناس نیز در برابر علائم سرماخوردگی مؤثر است. اگر دچار سرماخوردگی یا گلودرد هستید، و باردار هستید می توانید تنها یک تکه آناناس میل کنید.

آناناس حاوی فیبر بالا برای کمک به مادران در جلوگیری از یبوست در دوران بارداری است. علاوه بر این، مقدار برملین موجود در آناناس، باعث تجزیه پروتئین می شود و به هضم سریعتر کمک می کند. بنابراین، در آخرین مراحل بارداری، می توانید چند قطعه آناناس بخورید تا بتوانید زایمان راحت تری داشته باشید.

۲- خربزه تلخ

این نوع دیگری از بدترین میوه ها برای مصرف در دوران بارداری است. اگرچه خربزه تلخ برای سلامتی مفید است اما از نظر تغذیه ای ضعیف است بنابراین برای خانم های باردار مناسب نیست. در دوران بارداری خوردن خربزه تلخ خوب نیست زیرا حاوی پروتئینی است که بر روی دستگاه تولید مثل تأثیر می گذارد.

همچنین مصرف خربزه تلخ، می تواند باعث کاهش قند خون در دوران بارداری شود. خربزه تلخ دارای محرک های رحم است و منجر به سقط جنین یا تولد زودرس می شود. بنابراین، زنان باردار باید استفاده از خربزه تلخ را به خصوص در سه ماهه اول محدود کنند. مادران باردار باید از این میوه دوری کنند.

۳- لونگان یا چشم اژدها

یکی از میوه های کم شناخته شده که در این لیست قراردارد لونگان یا چشم اژدهاست. لونگان به دلیل عطر و بوی خاص و طعم شیرین یک  میوه خوش طعم است. لونگان نه تنها آب و فیبر زیادی برای بدن انسان فراهم می کند، بلکه  حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی مانند ویتامین های A،C ، پتاسیم، آهن، فسفر نیز هست.

با این حال، این میوه همچنین جزء میوه هایی است که زنان باردار نباید در دوران بارداری از آن بخورند. این امر به این دلیل است که زنان باردار اغلب یبوست دارند و خوردن طولانی مدت آن باعث افزایش دمای داخلی بدن می شود، بنابراین پدیده یبوست نیز بدتر می شود.

این تا حد زیادی روی جنین تأثیر می گذارد. به طور جدی تر، اگر زنان باردار در ۳ ماه اول و ۳ ماه آخر بارداری لونگان بخورند، به آسانی امکان دارد که منجر به خطر سقط جنین یا زایمان زودرس شوند.برای خانم های باردار که مبتلا به دیابت یا فشار خون هستند، خوردن لونگان به مدت طولانی می تواند علائم را بدتر کند.

میوه لونگان

۴- میوه لیچی یا سرخالو

لیچی میوه ای خوشمزه است که افراد زیادی خوردن آن را دوست دارند. این ماده حاوی بسیاری از مواد مغذی مانند پروتئین، مواد معدنی (مانند پتاسیم، کلسیم، روی، آهن و منیزیم)، چربی، هیدروکربن و بسیاری از ویتامین هایA ،C ،B  و ویتامین E است.

 میزان قند این میوه خیلی زیاد است. این امر بر میزان کلسترول بدن تأثیر می گذارد، باعث اضافه وزن یا ایجاد اثرات منفی بر روی زنان باردار مبتلا به دیابت می شود.

اگر لیچی میوه مورد علاقه شماست، می توانید کمی میل کنید. این میوه حاوی گلوکز است، بنابراین خوردن زیاد آن باعث عدم تعادل در سطح گلوکز خون می شود. افزایش ناگهانی قند خون باعث فشار خون بالا می شود و افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی یا دیابت را تحت تأثیر قرار می دهد.

میوه لیچی

۵- گواوا  و مضرات آن در در دوران بارداری

زمانی که اسم این میوه را در لیست بدترین میوه های دوران بارداری می آوریم ممکن عجیب به نظر برسد اما درست است. گواوا میوه ای بسیار محبوب در مناطق استوایی و نیمه گرمسیری است. این میوه حاوی مواد غذایی و آب زیادی است بنابراین یک دسر ایده آل است. این میوه دارای مزایای فراوانی جهت درمان دیابت و فشار خون بالا است. با این حال، برای زنان باردار، خوردن این میوه باید محدود باشد. علاوه بر پتانسیل افزایش دمای بدن، گواوا می تواند باعث یبوست نیز شود.

میوه گواوا

۶- سیب زمینی

به گفته کارشناسان، فرد باردار باید سیب زمینی کمتری بخورد و بهتر است از مصرف این میوه خودداری کند. سیب زمینی حاوی سمی به نام سلانین است (همچنین به عنوان ماده قلیایی نیز شناخته می شود). این ماده قلیایی در بدن جمع می شود و باعث تغییر شکل می شود.

خانم های بارداری که روزانه ۴۴.۲ گرم – ۲۵۲ گرم سیب زمینی می خورند می توانند شاهد ناهنجاری جنین باشند. علاوه بر این، ساختار سولانین موجود در سیب زمینی کاملاً مشابه هورمون استروئیدی، هورمون استروژن و پروژسترون در بدن است. اگر زنان باردار مرتباً سیب زمینی بخورند، بدن آن ها مقادیر زیادی آلکالوئید را جذب می کند، که می تواند باعث ناهنجاری در جنین شود.

برخی از متخصصان هشدار می دهند که اگر زنان باردار به آلکالوئید حساس باشند، حتی اگر فقط روزانه ۴۴ تا ۲۵۰ گرم سیب زمینی و به طور مداوم برای چند روز مصرف کنند، ممکن است ناهنجاری هایی در جنین ایجاد شود. به یاد داشته باشید که آلکالوئید موجود در سیب زمینی با مراحل پخت و پز معمولی مانند بخارپز یا جوشانده شده کاهش نمی یابد.

زنان باردار نباید چیپس سیب زمینی بخورند. این تکه های سیب زمینی دارای چربی و نمک زیادی هستند، به راحتی باعث چاقی و فشار خون بالا هم برای مادر و هم برای جنین می شود. گوجه فرنگی (به خصوص گوجه فرنگی سبز) را با سیب زمینی سرخ نکنید. دلیل این امر این است که آن ها باعث سوء هاضمه  می شوند و برای معده مضر هستند.

۷- انگور

از آنجا که انگور مستعد حمله حشرات است، مزارع اغلب از مقادیر زیادی از حشره کش ها برای محافظت از میوه ها استفاده می کنند.

انگور قرمز همچنین حاوی آنتی اکسیدان، رسوراترول است که در پوسته آن جمع شده است. این می تواند روی زنان باردار که دچار عدم تعادل هورمونی هستند، تأثیر منفی بگذارد و منجر به برخی از عوارض در دوران بارداری باشد. بنابراین، اگر انگور می خورید، باید آن ها را کاملاً بشویید و پوست آن ها را جدا کنید.

در موارد زیر، زنان باردار نباید انگور بخورند:

  • بدن آن ها نسبت به انگور حساس است.
  • دارای مشکلات هضم هستند.
  • به دیابت یا دیابت حاملگی مبتلا هستند.

۸- آلو

آلو میوه بعدی است که می خواهیم در این لیست از میوه ها به آن اشاره کنیم تا در دوران بارداری از آن پرهیز کنیم. آلو  جزو میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی ویتامین A است، بنابراین اگر بعد از خوردن آلو به زنان باردار مقدار زیادی کاروتن داده شود که برای چشم آن ها مفید است. با این حال، مانند میوه لیچی و لونگان، آلو می تواند درجه حرارت بدن را افزایش دهد. بنابراین، اگر باردار هستید، محدودیت در خوردن آلو ضروری است.

۹- هلو

مصرف هلو برای زنان باردار بی خطر است. تنها نگرانی این است که بیش از حد از آن میل نکنند تا از افزایش قند خون جلوگیری شود.

۱۰- پاپایا سبز

محققان آزمایشاتی روی موش ها در هند انجام داده اند. آن ها به موش های باردار اجازه می دهند میوه های مختلفی بخورند و درآخر نتایج نشان داد که پاپایای سبز باعث سقط جنین می شود. هنگام آزمایش ماده (پاپین، PLE) که در پاپایای سبز موجود در رحم موش بود، نتایج نشان داد که در چرخه های مختلف تحریک پذیری و باروری، PLE باعث انقباضات رحمی می شود و این اثر در مراحل بعدی بارداری افزایش می یابد.

پاپایای سبز دارای رزین است که برای خانم های باردار مناسب نیست. بعلاوه، پاپائین نیز مانند هورمون های پروستاگلاندین عمل می کند و اکسی توسین باعث انقباضات رحمی می شود. همینطور می تواند باعث تورم و خونریزی جفت شود.خونریزی جفت از عوارض خطرناک بارداری است که می تواند منجر به تولد زودرس شود.

پاپایای سبز باعث انقباضات بدنی در لحظه تولد می شود. در هند، پاکستان، سریلانکا، مردم از پاپایا به عنوان یک روش سنتی پیشگیری از بارداری استفاده می کنند. مطالعات حیوانی نشان داده است که پاپایا قادر به پیشگیری از بارداری و سقط جنین است.

توصیه های زیادی در این باره وجود دارد که اگر شما باردار هستید یا در حال آماده سازی برای باردار شدن هستید، بهتر است از خوردن پاپایا، به ویژه پاپایای سبز امتناع کنید. علاوه بر این، زنان باردار نباید دانه پاپایا مصرف کنند، زیرا دانه های پاپایای سبز حاوی سم کارپین است. مصرف مقدار زیاد کارپین باعث اختلال و تپش می شود، و سیستم عصبی را تضعیف می کند.

پاپایا

۱۱- ساپادیل

ساپادیل میوه ای بزرگ است و خارهایی نرم دارد. میوه ای شیرین و کمی ترش است، دانه های آن قهوه ای تیره هستند. ساپادیل یک درخت کوچک است که در جنگل‌های بارانی در آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی یافت می شود. نام علمی آن واناوانا است. ماده فعال آن، که اعتقاد بر آن است که  یک ترکیب گیاهی است، به عنوان استوژنین های زخمی نامیده می شود.

طبق آزمایشاتی که روی حیوانات انجام شده، ساپادیل رگ های خونی را گشاد می کند و فشار خون را پایین می آورد. بنابراین، افراد دارای فشار خون بالا قبل از استفاده از ساپادیل باید با پزشک خود مشورت کنند. خوردن بیش از حد ساپادیل می تواند منجر به حالت تهوع و استفراغ شود. زنان باردار (به ویژه افرادی که فشار خون بالا دارند) باید این میوه را محدود کنند.

مصرف مکرر ساپادیل ممکن است عامل عفونت های قارچی و مخمر در بدن باشد. اگر ساپادیل را به مقدار زیاد بخورید کارکرد سیستم قلبی عروقی شما کاهش خواهد یافت. به خصوص زنان باردار، اگر زنان باردار مبتلا به این بیماری باشند، نباید از این میوه و همچنین محصولات آن مانند چای، داروها، مکمل های ساپادیل استفاده کنند.

میوه ساپادیل

۱۲- زنجبیل و فلفل

زنجبیل و فلفل می توانند دمای داخلی بدن را افزایش دهند، بنابراین اگر زنان باردار زنجبیل یا فلفل مصرف می کنند، احتمالاً یبوست را تجربه خواهند کرد. زنجبیل فعال یا زنجبیل باعث نازک شدن رگ های خونی می شود و می تواند در لخته شدن خون نقش داشته باشد. زنجبیل یا فلفل قرمز برای خانم های باردار مناسب نیست. زنان در دوران بارداری می توانند از زنجبیل برای اضافه کردن به رژیم غذایی خود استفاده کنند، اما نباید بیش از ۴ روز پشت سر هم از آن استفاده کنند.

منبع: مجله پزشکی دکتر سلام

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

خواص کنگر فرنگی

خواص کنگر فرنگی برای سلامتی

کنگر فرنگی یا آرتیشو اغلب به عنوان یکی از انواع سبزیجات شناخته شده اما باید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.