خواص روغن دنبه

خواص روغن دنبه و مضرات آن برای سلامتی

روغن دنبه یکی از روغن های طبیعی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می شود.در ادامه این مطلب با خواص و مضرات روغن دنبه آشنا خواهید شد.

روغن دنبه یکی از روغن های حیوانی است که در طب سنتی خواص درمانی بالایی برای آن ذکر شده است. به طوریکه تا چند دهه پیش قیمت دنبه از گوشت گرانتر بوده است.

طبع روغن دنبه گرم است. مصرف آن برای بسیاری از بیماری ها مفید است، چرا که در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکی های با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند.

برخی از مهمترین خواص درمانی روغن دنبه عبارتند از:

روغن دنبه، بسیار آسانتر از روغن های نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن می شود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوه بر اینکه این روغن، یکی از روغن های ایده آل برای سرخ کردن غذاها است.

روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب می شود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی با احتیاط همراه باشد.

ایجاد تناسب اندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک می کند.

روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامین ها و اسیدهای چرب گیاهی است،  از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوان سازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماری های مختلف می شود.

یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.

روغن دنبه خاصیت سم زدایی دارد و می توان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی روده ها استفاده نمود.

روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد جذب می شوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می شوند.

استفاده از روغن دنبه یا سایر روغن های حیوانی، برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند مفید است و به جوش خوردن سریع استخوان کمک می کند. همچنین کمک به پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم از دیگر خواص روغن دنبه است.

مالیدن روغن دنبه بر روی پوست صورت، باعث شفاف شدن پوست و رفع تیرگی های حاشیه صورت می شود.

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی 

به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید.

سپس دنبه ها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.

برای گرفتن بوی دنبه، می توانید از ادویه و مواد خوشبو مانند هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده نمایید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف گردد.

مضرات روغن دنبه

توجه داشته باشید، تفاله مانده از تهیه روغن دنبه اگر نسوخته و سیاه نشده باشد، خوردن آن اشکالی ندارد. ولی مصرف دنبه سوخته باعث تولید خلط بد در بدن می گردد.

استفاده از روغن دنبه به ویژه زیاده روی در مصرف آن، برای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی توصیه نمی شود، زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع می باشد که برای سلامت قلب مضر است و باعث سفت و سخت شدن دیواره رگ ها می گردد.

مصرف روغن دنبه برای افراد دارای اضافه وزن، کلسترول بالا و کسانی که تحرک کمی دارند، مضر است.

به طور کلی، زیاده روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند، می تواند باعث صدمه و آسیب جسمی و روحی شود .

دنبه یکی از بدترین انواع روغنهایی است که وجود دارد و قابلیت دفاع ندارد چون دارای کلسترول بسیار بالایی است و تصلب شرایین و ناراحتی های قلبی به همراه دارد. اسید آراشیدونیک روغنهای حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می شود.

چربی های جامد حاوی اسید های چرب اشباع هستند و برای سلامتی مضرند.اولین علت مرگ و میر در کشور ما، بیماری های قلبی- عروقی می باشد و این بیماری رابطه ی مستقیم با نحوه ی تغذیه و مصرف چربی دارد، سعی کنید روغن مصرفی تان روغن مایع باشد. روغن حیوانی روغن جامد است و ما در طول روز مقداری از این چربی را همراه با گوشت – کره و خامه و… دریافت می کنیم پس نیازی به مصرف روغن حیوانی معروف نداریم. ا

این نوع روغنها دارای اسیدهای چرب غیر اشباع هستند و برای بدن بسیار مضر و بیماری های قلبی به دنبال دارد.

منبع: بیتوته

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

12 میوه مضر

۱۲ میوه مضر در دوران بارداری

بارداری بیش از ۹ ماه یک روند سخت اما شیرین است، هنگام تولد فرشته کوچک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.