خواص بی‌نظیر قره قروت

 خواص بی‌نظیر قره قروت

قره ‌قروت یکی از فرآورده‌های فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید می‌شود و مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قره‌قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.در ادامه با خواص قره قروت و ارزش غذایی آن آشنا خواهید شد.

ارزش غذایی قره قروت

هر ۱۰۰ گرم قره‌قروت حاوی۲۴۰ کیلوکالری انرژی است که می‌تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند.
قره‌قروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.

قند موجود در قره‌قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی می‌باشد و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قره‌قروت شکسته شده و به قند ساده‌تر تبدیل می‌شود، بنابراین مصرف قره‌قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر می‌باشند، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مهم‌ترین خواص قره قروت :

پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک می‌کند.

 درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.

کلسیم موجود در آن از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگ‌سالان پیشگیری می‌کند و باعث استحکام دندان‌ها و تنظیم رشد و تقسیم سلول‌های پوششی لوله گوارش می‌شود.
قره قروت حاوی ویتامین D نیز می‌باشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می‌شود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می‌کند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می‌کند.

سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال‌سازی آنزیم‌ها و ویتامین‌ها و مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی نقش موثری دارند.

قره‌قروت حاوی اسیدهای آلی می‌باشد، ضدعفونی‌کننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در لوله گوارش می‌شود.

مضرات مصرف بیش از حد قره قروت :

اسیدیته قره قروت از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش می‌تواند موجب فرسایش مینای دندان شود و آثار مخرب را روی دندان‌ها بگذارد. به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.

افزودن نمک فراوان به قره قروت موجب بالا رفتن سدیم خون می‌شود و در نتیجه ابتلا به بیماری‌هایی مانند پُرفشاری خون یا افزایش دفع کلیوی کلسیم شدت می‌یابد.
زیاده‌روی در مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسید آن، منجر به ضعف عمومی بدن می‌شود.

 ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروب‌ها، به فرآورده‌هایی نظیر کشک و قره‌قوروت، میزان زیادی نمک اضافه شود، بنایر این مصرف این‌گونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمی‌شود.

 مصرف فرآورده‌های غیرپاستوریزه  و غیر بهداشتی آن منجر به بروز بیماری‌های گوارشی و مسمومیت می‌شود.
هنگام خرید چنین محصولاتی حتماً به تاریخ انقضای محصول توجه کنید.

منبع: بیتوته

Admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.