خواص نارنج و فواید آن برای سلامتی

عده اى را عقیده بر آن است که نارنج از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته است ، نارنج داراى عناصر مفیدى است که در لیمو و پرتقال ذکر شده و مانند آن ها سودمند مى باشد .در ادامه این مطلب با خواص نارنج آشنا خواهید شد.
خواص نارنج :
نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
ترشى نارنج براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است .
اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمى نبات کوبیده و کمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش بگذارید تا یکى دو جوشى بزند بعد آن را بمکید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم کرده و اخلاط آن را خارج مى کند.
نوشیدن آب نارنج مخلوط با شکر، مسهل الصفرا و مسکن فشار آن است .
خوردن نارنج فشار خون را کاهش میدهد.
پوست نارنج که به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشک کرده ى آن که کوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید.
نازنج زایمان را آسان مى کنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم .
ضدعفونى کننده و میکروب کش است.
تخم نارنج پادزهر سم حشرات مى باشد.
بوییدن شکوفه نارنج که به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زکام است .
بهار نارنج مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى کند و آن را تقویت مى نماید – درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید
خواص عرق بهار نارنج
عرق بهار نارنج براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است.
آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب کرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید مى باشد.
سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند.
گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در کمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است .
مرباى بهارنارنج مقوى معده است ،
دم کرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سکسکه را تسکین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است .
مرباى بهار نارنج کلیه خواص عرق آن را دارد.
عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى کردند و بخوبى مى دانستند که نور آن را فاسد مى کند.
مضرات نارنج
زیاده روى در خوردن نارنج کبد را ضعیف مى کند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شود . ولى اگر آب آن را مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید کاست.
منبع: بیتوته