خانه / تغذیه و سلامت / خواص پوست میوه‌ها و فواید آن‌ها برای سلامتی
خواص پوست میوه‌ها
Lemons rind isolated on white background

خواص پوست میوه‌ها و فواید آن‌ها برای سلامتی

خوردن میوه لذت بخش و برای بدن بسیار مفید است. در این مطلب  با خواص پوست میوه‌ها آشنا خواهید شد و همچنین متوجه خواهید شد که کدام قسمت از کدام میوه ها دور ریختنی نیستند!

به گزارش سایت روزاندیش به نقل از  بهداشت نیوز: اگر شما هم به هنگام برش، خرد کرد و پوست کردن میوه ها و … زباله زیادی جمع می کنید، باید بدانید بعضی از متراکم ترین و متنوع ترین مواد غذایی در همین بخش از میوه ها و سبزیجات یافت می شوند.

این میوه ها و سبزیجات در طول رشد در مقابل عناصر مختلفی قرار می گیرند و این باعث می شوند که مواد غذایی سودمند و منحصر بفردی در آنها جمع شود:

خواص پوست میوه‌ها

۱- پوست مرکبات:

پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی مخفی هستند. ویتامین سی موجود در پوست لیمو ۵ برابر بیشتر از گوشت آن است ضمن این که پوست این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری مانند ریبوفلاوین، تیمینف نیاسین، فولات، ویتامین ب ۵، ب۶، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است. شما می توانید رنده شده پوست مرکبات را همراه با ماست، پنیر، و یا غلات، قهوه و چای میل کنید.

۲- پوست موز:

پوست موز سرشار از تریپتوفان است و به تنظیم خلق و خو و بهتر شدن علائم افسردگی کمک می کند. شما می توانید به خمیر کیک، کوکی ها و حتی سوپ ها پوست موز را اضافه کنید. حتی می توانید از پوست موز‌ سرکه موز‌ تهیه کنید و از آن به عنوان چاشنی سالاد و سبزیجات استفاده نمایید.

۳- ساقه های بروکلی:

ساقه های این سبزی تیره رنگ حاوی سولفوران است؛ یک آتی اکسیدان فیتوشیمیایی که دارای خواص ضد التهابی بوده و از سلول ها در برابر آسیب های دی ان آ محافظت می کند، سلول های سرطانی را غیر فعال نموده و به جلوگیری از تشکیل تومور می پردازد.

۴- هسته آناناس:

انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن، در این قسمت از آناناس پنهان شده اند. هسته آناناس حاوی بروملین است؛ آنزیم هضم کننده پروتئین که دارای خواص ضد التهابی بوده و می تواند التهاب بینی و سینوس ها را کاهش دهد. همچنین این ماده، کاهش دهنده دردهای ناشی از آرتروز و دردهای عضلانی است. بروملین دارای خواص ضد انعقادی نیز بوده و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

۵- پوست هندوانه:

پوست این میوه حاوی سیترولینین؛ اسید آمینه ای است که در بدن به آرژنین تبدیل می شود و به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش ایمنی بدن و کاهش خستگی عضلانی کمک می کند.

۶- برگ کرفس:

این برگ ها پنج برابر بیشتر از ساقه ها منیزیم و کلسیم دارند. منیزیم برای بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین لازم است. کلسیم که به بهبود سلامتی استخوان معروف است به انقباض و انبساط عضلات و رگ های خونی هم کمک می کند و هورمون های لازم برای کارکردهای بیولوژیکی اولیه را ترشح می کند و سرعت انتقال پیام به مغز را تسریع می کند. از همه اینها گذشته، برگ های کرفس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی از جمله ویتامین ث و فنول ها هستند.

۷- برگ های هویج:

بیشتر از خود هویج، برگ هایش پر از کلروفیل هستند. این ماده به گیاه رنگدانه سبز می دهد. کلروفیل منبعی غنی از منیزیم است و فشار خون را تنظیم می کند و به قوی شدن استخوان ها و عضلات کمک می کند. پتاسیم زیادی در آن وجود دارد که فشار خون را کم می کند و سوخت و ساز بدن را بهبود می دهد. همچنین از پوکی استخوان پیشگیری می کند. حتی یک تحقیق ثابت کرده است که افرادی که در خطر بیماری قلبی هستند افرادی هستند که پتاسیم بسیار کمی دریافت می کنند. برگ هویج منبعی غنی از ویتامین کا هم هست که در خود هویج وجود ندارد و برای سلامت استخوان بسیار مهم است.

۸- پوست پیاز:

پوست های قهوه ای و کاغذ مانند پیاز و لایه های بیرونی سفت آن، منبعی سرشار از ترکیبات فنولی فیبر نامحلول از جمله کوئرسیتین و فلاوونوئیدهای دیگر هستند. فیبر موجود در پوست پیاز، ریسک بیماری های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی روده ای، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع دوم و اضافه وزن را کاهش می دهد. ترکیبات فنولی به پیشگیری از بیماری های شریانی کمک می کنند و دارای خواص ضدسرطانی هستند.

منبع: بهداشت نیوز

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

شبدر قرمز

شبدر قرمز وخواص داریی آن

 شبدر قرمز برای افرادی که این گیاه را می‌شناسند واقعا کاربردی و منحصر به فرد است. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.