خشکی مغز

خشکی مغز ، علل و روش‌های درمانی آن

مغز به طور طبیعی به دلیل میلیارد‌ها نورون در حال فعالیت، اتصال‌های الکتریکی و حرارت بالا، باید دارای طبع سرد و‌ تر باشد. مغز با طبع سرد و‌ تر آفریده شده است تا جبران فعالیت و حرارت بالای مغز باشد.به دلیل عدم رعایت ضروریات شش گانه که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد؛ مغز انسان با خشکی رو به رو خواهد شد.

علل خشکی مغز

– تنفس مناسب: رسیدن هوای سالم به داخل بدن بسیار حائز اهمیت است و نقش آلودگی هوا در خشکی مغز واضح است.

– خوردنی و آشامیدنی ها: در صورت زیاده روی و عادت به مصرف موادی مانند مرغ صنعتی، گوشت گاو و فست فودها؛ مغز با خشکی رو به رو خواهد شد.

– خواب و بیداری: افرادی که دیر به رختخواب می‌روند و ساعت خواب منظم در طول شبانه روز ندارند، خشکی مغز را تجربه می‌کنند.

– ورزش: کسانی که تحت هیچ عنوان اهل ورزش و فعالیت بدنی نیستند، دچار خشکی مغز می‌شوند.

-یبوست :یبوست باعث می‌شود سموم مختلف در بدن باقی بمانند و در پی وجود سم، خشکی مغز را مشاهده می‌کنیم.

-نگرانی ، عصبانیت، ترس و استرس : کسانی که خود را با حرص، نگرانی، عصبانیت و استرس بیش از حد رو به رو می‌کنند؛ بیشتر در معرض خشکی‌مغز قرار می‌گیرند.

علائم خشک بودن مغز

 کم حرف شدن در مراحل انتهایی،
ترس بیش از حد در زندگی روزمره
بدبین بودن نسبت به هر موضوع و سوء ظن

همچنین این افراد در صورت ابتلای شدید، شخصیت آن‌ها از جامعه فاصله می‌گیرد و انفصال شخصیت اجتماعی را تجربه می‌کنند. این نمونه افراد اضطراب شدید دارند، دمدمی مزاج هستند و ممکن است به طور ناگهانی خنده یا گریه کنند. همچنین افراد مبتلا به خشکی مغز دچار یک دندگی شدید هستند و انعطاف پذیری خود را از دست می‌دهند.

راهکار‌های درمانی

 برای درمان  ابتد باید از اصلاح غذایی شروع کنیم. برای مثال بیشتر از غذا‌هایی که طبع گرم و ‌تر دارند مثل آبگوشت، آب قلم، کله پاچه و آب میوه‌های طبیعی مثل آب هویج، آب سیب، گلابی، سیب گلاب و انبه استفاده کنیم.

کوآنزیم Q۱۰  (یک آنتی اکسیدان قوی است که در غشای داخلی میتوکندری تمام بافت ها یافت می شود و از خشکی مغز جلوگیری می‌کند ) به میزان بسیار زیاد در غذایی به نام کله پاچه وجود دارد.

از مهم‌ترین غذا‌های سنتی و مفید برای درمان می‌توان به خورشت قیمه و قورمه، فسنجان، انواع سوپ و آش‌ها اشاره کرد. همچنین مصرف روغن‌های حیوانی در صبح ها، روغن زیتون و روغن ارده کنجد  بسیار حائز اهمیت است. توصیه می‌کنیم به شدت در زندگی روزمره از مصرف روغن‌های صنعتی پرهیز کنید.
شیر بادام، آب انگور، گلاب، عرق بیدمشک، عرق بهار نارنج، روغن بنفشه و روغن سیاه دانه را در دستور کار برنامه غذایی خود قرار دهیم.

یک داروی قدیمی بسیار ساده که در کنار سفره‌ها دیده می‌شد، مخلوط سرکه محلی انگور با عرق نعنا و عسل است که بهتر است بعد از هر وعده غذایی به مقدار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.

خوردن کمی مغز بادام در روز

درمان یبوست با مصرف خاکشیر، خیسانده شده انجیر و روغن زیتون

با توجه به این موضوع که لبنیات دارای طبع سرد و‌ تر هستند، بنابراین نمی توان برای همه افراد تجویز کرد. اگر شیر با خرما، عسل و  یا زعفران مورد استفاده قرار بگیرد، در درمان خشکی مغز مفید خواهند بود؛ بنابراین اطبا طب سنتی ایران آمادگی لازم برای در نظر گرفتن تمهیدات لازم به منظور اصلاح سردی لبنیات و استفاده مناسب انواع لبنیات را دارند تا ضمن کمک به درمان خشکی مغز در کنار طبع سرد و‌ تر، آسیبی برای مردم عزیز کشورمان نداشته باشند.

نکته پایانی :

در کل می‌توان گفت زندگی صنعتی ، افزایش مصرف فست فودها، گوشت گاو، روغن‌های صنعتی، گوشت مرغ صنعتی و انواع نوشابه ها؛ آمار مربوط به خشکی مغز را بالا برده است.

منبع: بهداشت نیوز

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

کاهش حس بویایی

کاهش حس بویایی و دلائل مربوط به آن

در اکثر مواقع کاهش حس بویایی ، ناشی از شدت گرفتگی بینی به علت سرماخوردگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.