خانه / آشپزی / طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و مجلسی
مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه و مجلسی

مرصع پلو یا جواهر پلو یکی از غذا‌های مجلسی خوشمزه است که با استفاده از مرغ، زرشک، انواع خلال و … تهیه می‌شود.  در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا خواهید شد.

مواد لازم:

مرغ کامل                                          ۱ عدد
پیاز                                                  ۲ عدد متوسط
زعفران                                            ۱/۳ ق چ
مغز گردو                                         ۱/۲ لیوان
خلال پسته                                     ۱/۲ لیوان
خلال گردو                                       ۱/۲ لیوان
خلال پوست پرتقال یا نارنگی             ۱/۳ لیوان
کشمش                                       ۱ لیوان
زرشک                                          ۱ لیوان
زردچوبه                                        ۱/۲ ق چ
نمک                                            به میزان لازم
شکر  در صورت نیاز                         به میزان لازم

مرصع پلو

مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو 

ابتدا  برنج را بشویید و با کمی نمک و آب چند ساعت خیس کنید.
 زرشک و کشمش را از ۲ ساعت قبل در آب سرد به صورت جداگانه خیس کنید تا اگر احیانا گل و یا سنگ ریزه ای داشت ته نشین شود.
سپس مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه مقداری نمک ،زردچوبه و ۱ عددپیاز و مقداری آب بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود .
مرغ پخته شده را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچکتر برش دهید.
پوست های پرتقال را خلالی خرد کنید. ۳-۲ مرتبه در آب بجوشانید تا تلخی پوست آنها رفع شود.
بعد از شیرین شدن خلال ها آن ها را در مقداری روغن داغ بر روی حرارت ملایم به اندازه یکی دو چرخ تفت دهید .
و در پایان به اندازه یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید و وقتی خلال ها یکدست شد آنرا از روی حرارت بردارید تا در اثر حرارت شکر ذوب شود.
زرشک و کشمش را هم بعد از اینکه خوب خیس خوردند از آب بیرون میاوریم.
نصف پیاز را با روغن تفت میدهیم و وقتی رنگ پیاز ها طلایی شد زرشک ها را داخل آن میریزیم و یک تفت کوچک میدهیم ت
میتوانید یک دو قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه کنید و مزه آن را شیرین کنید.
 همچنین نصف دیگر پیاز ها را هم با مقداری روغن تفت میدهیم و بعد از اینکه رنگ پیاز طلایی شد کشمش رادر آن کمی تفت میدهیم و آماده میکنیم.

برنج را با ته‌دیگ مورد نظر دم کنید.

وقتی برنج دم کشید؛ برنج را داخل دیس زیبایی کشیده و مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و این برنج زعفرانی را همراه با موادی که آماده کردید، با هر طرحی که دوست دارید روی برنج ریخته و آن را تزیین کنید.

نکته:

معمولا افراد از روش ساده‌تر یعنی دم‌کردن پلوی ساده و در نهایت تزیین پلو با مواد حاضرشده به صورت جداجدا استفاده می‌کنند اما برخی دیگر مواد حاضرشده را با فیله‌ها مخلوط کرده و این ترکیب را روی پلوی ساده می‌ریزند. روش‌های تزیین این غذا بسیار متنوع است و شما به هر روشی که بخواهید می‌توانید این غذا را تزیین و سرو کنید.

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه خورشت کنگر

طرز تهیه خورشت کنگر خوشمزه و مجلسی

خورشت کنگر یکی از خورش های سنتی و بسیار پر فایده ایرانی است. این خورش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.