خانه / آشپزی / طرز تهیه سمنو در منزل
تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو در منزل

سمنو یکی  از خوراکی های شیرینی است که از مخلوط جوانه گندم و آرد تهیه میشود و طبخ و مصرف آن از گذشته های دور در سرزمین ما رایج بوده است

از آنجایی که سمنو یکی از اجزای سفره ی هفت سین است معمولا آن را کمی پیش از ایام نوروز تهیه میکنند هر چند سمنو را در هر فصلی از سال میتوان تهیه و مصرف کرد که هم طعم بسیار خوب و دلپذیری دارد و هم دارای فواید و خواص بسیار است .

مواد لازم برای تهیه سمنو:

 گندم                                                  ۱ کیلو

 آرد  جوانه گندم یا آرد سنگک            ۳ کیلو

خلال بادام یا پسته                           به میزان مورد نیاز

طرز تهیه سمنو

برای تهیه سمنو از جوانه ی گندم استفاده میکنند پس لازم است ابتدا چند روز پیش از اینکه اقدام به طبخ سمنو کنید ، جوانه ی گندم را تهیه بفرمایید

تهیه جوانه گندم:

 گندم های پاک شده را شسته و داخل ظرفی  بریزید .

آب سرد به آن اضافه کنید به طوریکه کل سطح گندم ها را بپوشاند .

دو روز زمان بدهید و در طی این دو روز چند با آب آن را عوض کنید.

پس از گذشت این دو روز نوک گندم ها جوانه زده و کمی سفید میشود حال باید از آب خارجشان کنید داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن کاملا گرفته شود

سپس در یک سینی گندم ها را پهن کرده روی آن یک پارچه ی تمیز و مرطوب قرار داده و اجازه بدهید یکی دو روز هم در این حالت بماند .

 هر زمانی که پارچه خشک شد مرطوبش کنید.

بعد از این گندم ها را به یک کاسه منتقل کرده و باز همین کار را یعنی گذاشتن پارچه ی مرطوب به مدت دو روز تکرار میکنیم تا گندم ها ساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند

نکته:

دقت کنید که جوانه ی گندم ها نباید سبز شود و باید به رنگ سفید یا نقره ای باشد.

Image result for ‫طرز تهیه سمنو‬‎

طرز پخت سمنو

پس از تهیه جوانه ی گندم ، کل آنرا چرخ کنید.

جوانه ی گندم چرخ شده را با آب مخلوط بفرمایید از یک صافی رد کنید .

موادی که روی صافی باقی میماند را در دستانتان فشار دهید تا عصاره و شیره ی آن کاملا خارج شود

آرد را الک کرده و شیره ای که تهیه کرده اید را آرام آرام به آرد اضافه بفرمایید و مخلوط کنید و خوب با یک چنگال بزنید تا آرد گلوله نشود

بعد از آن مخلوط آرد و شیره را روی حرارت قرار بدهید و مدام هم بزنید تا مخلوط به رنگ قهوه ای در آمده و شبیه حلوا غلیظ شود .

مقدار کمی هم آرام آرام آب اضافه کنید تا از حالت سفتی و غلظت زیاد خارج شده و کمی رقیق تر و یکدست تر شود

سمنو خیلی سریع ته میگیرد پس هم زدن مداوم را فراموش نکنید و در طول طبخ مدام بالا سر آن باشید .

برای خوشرنگ شدن سمنو

هر بار که سمنو در حال ته گرفتن است مقداری از شیره جوانه گندم به آن اضافه کنید تا ته نگیرد در این صورت هم خوشرنگ‌ تر و هم شیرین‌ تر خواهد شد.

زمانیکه به غلظت معین رسید آنرا در ظرف مورد نظر ریخته و با پسته و خلال بادام آن را تزئین کنید.

نکته:

دقت کنید که روغن و شکر به سمنو اضافه نمیشود وشیرینی آن قند طبیعی خود گندم است

درباره ی Admin

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه سمبوسه

طرز تهیه سمبوسه سنتی و خوشمزه

سمبوسه یک غذای محبوب جنوبی است که طعم و مزه تند و لذیذی دارد. این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.